Nem száll el a csütörtöki eredményektől a Mercedes - F1VILÁG.HU

Nem száll el a csütörtöki eredményektől a Mercedes

HIRDETÉS

Bár elégedett a csütörtöki kezdéssel, nem száll el az első szabadedzések eredményeitől a Mercedes Forma-1-es csapata.


Bár elégedett a csütörtöki kezdéssel, nem száll el az első szabadedzések eredményeitől a Mercedes Forma-1-es csapata.

A gárda remek formában kezdte a Monacói Nagydíjat, hiszen Nico Rosberg révén mindkét csütörtöki szabadedzést megnyerte, a délutáni gyakorláson ráadásul Lewis Hamilton lett a második.

Rosberg elmondta, jó napon vannak túl, hiszen sikerült elvégezniük a tervezett munkát, ráadásul a W04-es versenygép is ütőképesnek tűnik Monte-Carlo szűk utcáin – a mai eredmények azonban még nem teljesen reprezentatívak.

„Nagyon produktív edzésnapon vagyunk túl” – mondta a Mercedes versenyzője a második tréninget követően.

„Sok kört megtettünk és kényelmesen érzem magam az autóban. Úgy tűnik, egy körön ismét gyorsak vagyunk, de keményen dolgoztunk azon, hogy javítsunk versenytempónkon is. Érdekes lesz látni, hogyan állunk majd riválisainkhoz képest a hétvége során, mivel a mai eredmények még nem túl reprezentatívak.”

A Mercedes másik versenyzője, Lewis Hamilton is elégedetten nyilatkozott, ám úgy érzi, még van hová fejlődniük.

„Nagyon pozitívan kezdődött számunkra a versenyhétvége, és elégedett vagyok a ma elértekkel” – fogalmazott a 2008-as év legjobbja.

„Délután volt néhány remek etapunk, és úgy tűnik, a szuperlágy gumik is jól teljesítenek. Az egykörös tempómon viszont még javítanom kell, főleg az autó egyensúlyát, illetve saját magamat tekintve. Az autó már majdnem ott van, és a tempó is jónak tűnik, szóval ma este alaposan átnézzük az adatokat, és dolgozunk azokon a területeken, melyeken még javíthatunk a folytatás előtt.”

„A többiek közül néhányan elég gyorsak. Mi megpróbáltunk a hosszú etapokon javítani, és nem is az egykörös teljesítményre koncentráltunk. Elég simán ment ez a nap.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!