Nem számít komoly büntetésre a Mercedes

A Mercedes Forma-1-es csapatánál úgy vélik, csak kisebb megrovást kaphatnak azért, amiért a Spanyol Nagydíjat követően 2013-as autójukat használták a nagy vihart kavart gumiteszt során.


A Mercedes Forma-1-es csapatánál úgy vélik, csak kisebb megrovást kaphatnak azért, amiért a Spanyol Nagydíjat követően 2013-as autójukat használták a nagy vihart kavart gumiteszt során.

Az FIA Nemzetközi Bírósága csütörtökön hét órán keresztül hallgatta meg a tesztügy érintettjeit, az FIA, a Mercedes és a Pirelli képviselőt – döntés ma várható.

A tárgyalás záró beadványaiban a Mercedes ügyvédje, Paul Harris fenntartotta azon álláspontját, hogy a német istálló nem szegte meg a szabályokat azzal, hogy idei versenygépével tesztelt a katalán fővárosban május közepén.

Harris kifejtette, arra számítanak, a Nemzetközi Bíróság figyelembe veszi, hogy a német istálló nagyon jóhiszeműen járt el.

„Valójában nagyon óvatosak voltunk, megbizonyosodtunk arról, hogy nem szegjük meg a 22-es cikkelyt” – fogalmazott a Mercedes ügyvédje.

„Megszólítottuk Charlie Whitingot [az FIA versenyigazgatóját], akiről úgy tartjuk, hogy az a személy, akit fel kell keresni. Kétszer is felkerestük őt, egyszer a csapatfőnök.”

„Úgy véltük, az is jó ötlet volt, hogy Charlie a jogi osztályon ellenőrizte a dolgot, és végül megerősítette azt, amit gondoltunk, és amiben reménykedtünk. Whiting beleegyezése nélkül nem cselekedtünk volna így.”

„Ha helytelenül jártunk el és megszegtük a Sportszabályzat 22-es cikkelyét, elnézést kérünk az FIA-tól és a többi csapattól. Nem az volt a célunk, hogy megszegjük a 22-es cikkelyt. Jóhiszeműen jártunk el.”

Az esetleges büntetés kapcsán a Mercedes ügyvédje elmondta: „Ha meg is büntetnek minket, csak kisebb szankcióra számítok, amolyan megrovásra.”

A fiatal versenyzők tesztjét egyébként jövő hónapban, Silverstone-ban tartják majd, Harris szerint pedig nem elképzelhetetlen, hogy ezen a háromnapos teszten nem vehet majd részt a német gárda.

„Ez egy háromnapos gyakorlás, mely során a csapatok teljes kontroll alatt tesztelhetik autóikat, és mindent tudhatnak a gumikról és a versenygépekről. Ha végül így alakul, akkor a Nemzetközi Bíróság kizárhat minket az FIA joghatósága alá tartozó eseményekről, márpedig a fiatalok tesztje épp ilyen.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!