Nem szerez előnyt a gumitesztből a Red Bull - F1VILÁG.HU

Nem szerez előnyt a gumitesztből a Red Bull

HIRDETÉS

A Forma-1 kizárólagos gumiszállítója, a Pirelli meg van győződve arról, a Red Bull Racing alakulata nem fog előnybe kerülni azáltal, hogy a héten, Barcelonában kipróbálhatja a gyártó jövő évi abroncsait.


A Forma-1 kizárólagos gumiszállítója, a Pirelli meg van győződve arról, a Red Bull Racing alakulata nem fog előnybe kerülni azáltal, hogy a héten, Barcelonában kipróbálhatja a gyártó jövő évi abroncsait.

Ahogyan arról vasárnap az F1Világ.hu is beszámolt, a Milton Keynes-i gárda két napon át dolgozik majd együtt a Pirellivel egy 1000 kilométeres gumiteszt során – teszi mindezt 2011-es versenyautójával.

A teszten Sebastien Buemi és Daniel Ricciardo vezetheti majd a csapat korábbi versenygépét.

A Pirellinél biztosak abban, a Red Bull nem kerül előnybe riválisaival szemben a tesztnek köszönhetően, mivel semmiféle hozzáférése nem lesz az adatokhoz.

„Semmit sem nyerhetnek vele” – mondta Paul Hembery, a vállalat motorsport-igazgatója az AUTOSPORT-nak. „Fogalmuk sem lesz arról, mit tesztelnek, nem fogják tudni, milyen gumik lesznek az autón.”

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner világossá tette, a tesztet a Pirelli vezényli majd le, noha Daniel Ricciardo számára mindenképpen hasznos lesz majd, hiszen jövőbeli csapatával dolgozhat együtt.

„A Pirelli megkereste az összes csapatot, hogy kiderítse, rendelkezésükre tudnak-e bocsátani egy 2011-es autót a jövő évi gumitesztekhez – szóval mi elérhetővé tettünk egy versenyautót a Pirelli számára”
– magyarázta Horner.

„Nem tudom, hogy más csapatok is tesztelnek-e majd. Hétfőn tesztpilótánk, Sebastien Buemi dolgozik majd, míg vélhetően Daniel Ricciardo vezet a második tesztnapon.”

„Ez egy remek lehetőség lesz számára ahhoz, hogy jobban összecsiszolódjon a csapattal – de igazából ez egy Pirelli-teszt lesz. Egy olyan autót biztosítunk, amit demórendezvényeken szoktunk használni, a tesztprogramot pedig a Pirelli diktálja.”

Amikor Hornert arról kérdezték, milyen színű sisakban köröznek majd a versenyzők Barcelonában – miután a Mercedes pilótái, Nico Rosberg és Lewis Hamilton fekete sisakot viseltek legutóbbi, titkos tesztjükön –, a szakember így felelt: „Nem lesznek fekete sisakok! Saját színeikben köröznek a versenyzők.”

A Pirelli legutóbbi 1000 km-es gumitesztjének ügye az FIA Nemzetközi Bírósága előtt kötött ki, a Mercedes ugyanis idei versenyautójával vett részt a gyakorláson, amiért a szervezet el is marasztalta.

Hirdetés

Miután azonban a Red Bull egy korábbi versenygépével rója a köröket ezen a héten, a teszt teljes mértékben legális.

„Ezt a lehetőséget minden csapatnak felkínáltuk” – mondta Paul Hembery. „Az FIA elé került a dolog, és kaptunk egy válaszlevelet, melyben nyugtázták a tesztet. Szerettünk volna megbizonyosodni arról, hogy minden rendben van, hogy elkerüljük a további félreértéseket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!