Verstappen vs. Ocon

Nem szerzett pontot, mégis elégedett a Force India

Robert Fernley, a Force India istálló helyettes versenyigazgatója a Kínai Nagydíjat követően elárulta, habár csapata nem tudott pontot szerezni a vasárnapi versenyen, elégedettek lehetnek a versenyzők által nyújtott teljesítménnyel.


Robert Fernley, a Force India istálló helyettes versenyigazgatója a Kínai Nagydíjat követően elárulta, habár csapata nem tudott pontot szerezni a vasárnapi versenyen, elégedettek lehetnek a versenyzők által nyújtott teljesítménnyel.

A gárda skót versenyzője, Paul di Resta nagy csatát vívott a pontszerző helyekért harcoló bolyban, ám végül nem tudott a legjobb tíz közé kerülni, így a tizenkettedik helyen intette le a kockás zászló.

„Azt folyamatosan éreztük, hogy ma a pontszerzéshez némi szerencsére volna szükségünk, vagy néhány kiesésre, de közel 100 százalékos megbízhatóságot láthattunk” – mondta Fernley.

„Paul a verseny nagy részében bolyban autózott, küzdött azért, hogy a legjobb tízbe kerüljön, és mindössze 8 másodperccel maradt le a hetedik, 22-vel pedig a második helyről. Ez jól mutatja, milyen versenyképes ma a mezőny.”

„Tudtuk, hogy a versenytempónk középmezőnybeli riválisainkétól nincs messze, és remélhetőleg gyorsan csökkenteni tudjuk majd a különbséget.”

A gárda versenyzője, di Resta hozzátette, autója versenytempójával nem voltak különösebb problémák Kínában, egyszerűen rendkívül kiélezett küzdelem zajlik az egyes csapatok között.

„Nagyon szoros verseny volt a mai, és habár harcban voltunk, nem volt meg a tempónk ahhoz, hogy megelőzzük az előttünk lévőket, és előrébb jussunk” – mondta di Resta.

„Szóval annak tudatában hagyhatjuk magunk mögött Kínát, hogy nem vagyunk túlságosan lemaradva a többi csapattól, és reméljük, hogy az autó jól teljesít majd jövő héten, Bahreinben.”

 

Kapcsolódó cikkek

Bemutatták: Ilyen lesz a Racing Point F1-es autója

Torontóban, egy ünnepélyes prezentáció keretében mutatta be 2019-es Forma-1-es versenyautójának kinézetét a Racing Point F1 csapata. Az elmúlt években Force India néven ismertté vált istálló az előttünk álló szezonban a Sergio Perez – Lance Stroll kettőssel vág neki a világbajnoki küzdelmeknek.

Nem lesz Lola a Force Indiából

Szerette volna használni a Lola nevet a Forma-1-ben a Force India, ám végül Racing Point néven folytatja szereplését a csapat 2019-ben.

Friss hírek