Verstappen vs. Ocon

Nem tart Räikkönen távozásától a Lotus

A Lotus Forma-1-es csapatánál továbbra is bíznak abban, világbajnok versenyzőjük, Kimi Räikkönen 2014-ben is náluk folytatja majd pályafutását.


A Lotus Forma-1-es csapatánál továbbra is bíznak abban, világbajnok versenyzőjük, Kimi Räikkönen 2014-ben is náluk folytatja majd pályafutását.

A 33 esztendős versenyző szerződése az idei szezont követően lejár, és a pletykák szerint nem kizárt, hogy a Red Bull Racing csapata is megkörnyékezi őt, ha Mark Webber adott esetben távozik a csapattól.

Räikkönen jelenleg a második helyet foglalja el a világbajnoki tabellán a címvédő Sebastian Vettel mögött – hátránya mindössze 4 pont az összetettben.

„Szeretnénk, ha Kimi nálunk versenyezne jövőre, de ugyanakkor Kimi karakterét is jól ismerjük, márpedig nem kényszeríthetjük bele őt semmibe” – mondta Gerard Lopez, a Lotus F1-es csapatának tulajdonosa.

„Tudom, hogy jól érzi itt magát, és ha most választania kellene, tudom, hogy döntene.”

Lopez szerint nem a pénz dönt arról, Räikkönen hol folytatja majd jövőre, sokkal inkább az, hogy a Lotus képes lesz-e versenyképes autót adni alá a 2013-as bajnokság hátralévő részében is.

„A legfontosabb dolog Kimivel kapcsolatban, hogy mindig egy olyan autót akar, mellyel nyerni tud, és ezt most megkapja nálunk” – fogalmazott a szakember.

„Tudom, hogy megadjuk neki azt, amire vágyik, és amíg ez így van, addig velünk marad. Ha találna egy jobb versenyautót valahol máshol, és lehetősége volna oda szerződni, akkor fontolóra venné – ebben biztos vagyok.”

„De tudom, hogy megkapja tőlünk azt, amit szeretne, és amíg ez így marad, addig nálunk folytatja.”

 

Kapcsolódó cikkek

Räikkönen: Nem voltak komoly elb*szásaink

Váratlan probléma miatt kellett a tervezettnél korábban kiállnia Kimi Räikkönennek a 2019-es Forma-1-es szezon idénynyitó versenyén, az Ausztrál Nagydíjon.

Räikkönen: Whiting nagyszerű ember volt

Az Alfa Romeo versenyzője, Kimi Räikkönen Ausztráliában elárulta, kiváló kapcsolatot ápolt a Forma-1 korábbi versenyigazgatójával, Charlie Whitinggal.

Räikkönen: Én sosem vagyok izgatott

Kimi Räikkönennek egyelőre fogalma sincs, hogy az Alfa Romeo hol áll a többi csapathoz képest az F1-es Ausztrál Nagydíj első két szabadedzése alapján.

Räikkönen: A bulizásnak hála jobb versenyző lettem

Korábban híres volt a tivornyákról, a féktelen bulizásról, Kimi Räikkönen azonban ma már kétgyermekes családapaként vesz részt a Forma-1-es világbajnokság küzdelmeiben. A Beyond The Grid című podcast legújabb epizódjában a finn versenyző elárulja, laza életstílusa mennyire segítette őt pályafutása során.

Friss hírek