„Nem tudom elhinni, amit Räikkönen művel!”

Fotó: Scuderia Ferrari
Kimi Räikkönen, Ferrari, hypersoft

Ismét esélye volt a pole pozíció megszerzésére, és ismét hibázott döntő pillanatban a Ferrari legutóbbi világbajnoka, Kimi Räikkönen. A finn így csak az 5. helyről rajtol a mai versenyen, miközben csapattársa, Sebastian Vettel az élről várhatja a piros lámpák kialvását.

A Ferrari kétségkívül kiváló formában teljesített a Kanadai Nagydíj szombati időmérő edzésén: mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy Vettel idei negyedik rajtelsőségét szerezte meg, Räikkönenre pedig ezúttal sem tudott támaszkodni a Scuderia.

A finnek minden esélye megvolt arra, hogy a mezőny elejéről startoljon Kanadában, ám utolsó mért körében hibázott, ezzel elúszott minden esélye a jó eredményre.

„Túlságosan alulkormányzott volt az autóm a 2-es kanyarban az utolsó mért körömben, és kicsúsztam a fűre. Ötletem sincs, mi történt. Talán pár centivel lecsúsztam az ideális ívről, ez pedig itt elég ahhoz, hogy az ember bajba kerüljön” – mondta a történtek után Räikkönen.

„Nehéz megmondani, hogy elég gyors leszek-e vasárnap ahhoz, hogy győzelemről beszélhessünk. Az autó rendben van, tudjuk, hogy gyors, úgyhogy a versenyen jól kell, hogy szerepeljünk. De azt nem tudom megjósolni, hogy az eltérő gumiválasztásokkal a topcsapatok mit csinálnak.”

A korábbi Forma-1-es világbajnok, Nico Rosberg a Sky Sports F1 szakértőjeként tevékenykedik idén. A német nem rejtette véka alá véleményét Räikkönen teljesítménye kapcsán.

„Egyszerűen nem értem, mi történik, számomra ez hihetetlen” – mondta Rosberg.

„Minden alkalommal az időmérő végét szúrja el. Most is a pole-ban lehetett volna, erre a második kanyarból úgy jön ki, hogy lesodródik a fűre, és ezzel vége is van. Nem tudom elhinni, amit művel.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!