Verstappen vs. Ocon

Nem valószínű, hogy pótolni tudják a mai tesztnapot az F1 csapatai

Fotó: Renault Sport F1
Fotó: Renault Sport F1

Nem valószínű, hogy pótolni tudják az elveszített pályaidőt a Forma-1 csapatai Barcelonában.

A királykategória mezőnyét már kedden is jócskán megnehezítette a hűvös időjárás, ma pedig egyelőre még pályára sem tudtak gurulni a havazás miatt.

Bár korábban felmerült, hogy változtatnak a tesztprogramon, ehhez minden istálló beleegyezésére szükség volna. A helyzetet ráadásul bonyolítja, hogy a Williams péntekre, a Ferrari pedig szombatra kibérelte magának a katalán ringet filmforgatás céljából. Lehetséges alternatívaként egyeztettek a hétfői tesztelés lehetőségéről is.

Habár néhány csapat mindenképpen változtatni szeretne a tesztprogramon, úgy tudni, vannak, akik a módosítás ellen voksoltak.

„A Williams és a Ferrari már nemet mondott, szóval nem fog, vagy nem tud megtörténni a változtatás” – mondta egy magát megnevezni nem kívánó forrás a Motorsport.com-nak.

A nyilvánvaló logisztikai problémák miatt a tesztprogram megváltoztatása az FIA szabályzata miatt is akadályokba ütközik. A Sportszabályzat ugyanis pontosan meghatározza az előszezoni tesztek hosszát, azaz egy gyakorlás nem tarthat tovább 4 napnál.

Ha tehát a csapatok egyhangúlag meg is egyeznének abban, hogy jövő hétfőn, a második előszezoni teszt előtt pályára gurulnak, az FIA-val még futni kellene egy kört.

Jelen cikk megírásakor továbbra is szünet van Barcelonában, a havazás miatt ugyanis a mentőhelikopter szükség esetén nem tudná ellátni feladatát.

 

Kapcsolódó cikkek

Tovább szigorítanak a Forma-1-ben

2020-tól tovább szigorít az olajégetésre vonatkozó szabályokon a Forma-1 irányító testülete, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA).

Az év első F1-es csoportképe

Hamarosan megkezdődik a 2019-es Forma-1-es szezon első versenye, a pilóták pedig az ilyenkor szokásos módon összeálltak egy közös csoportképre.

Kubica miatt nem jutott tovább Sainz

Carlos Sainz, a McLaren versenyzője nagyon csalódott az F1-es Ausztrál Nagydíj időmérőjét követően, miután önhibáján kívül nem sikerült a továbbjutás a Q2-be.

Friss hírek