Megosztás:

Nem vár azonnali fejlődést a Red Bull

Christian Horner szerint a Red Bull vissza fog találni az élre.
Christian Horner szerint a Red Bull vissza fog találni az élre. © Red Bull Racing

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint a 2016-os idény első felében még nem számíthatnak komoly előrelépésre, ám meg van győződve arról, az osztrák istálló hamarosan ismét az élmezőnyben versenyezhet.

A Milton Keynes-i alakulat sokat szenvedett az elmúlt két évben, elsősorban a Renault-motorok gyengesége és megbízhatatlansága miatt.

Horner azonban azt mondja, a Red Bull 2015-ben rendkívüli munkát végzett, a versenyautó karosszériája pedig kiváló volt – még ha ezt az eredmények nem is mutatják.

„2015-ben másféle kihívások vártak ránk, de nem veszítettünk kulcsembereket” – fogalmazott a szakember.

„A csapat lenyűgöző munkát végzett, mindenki leszegett fejjel dolgozott és a karosszériára fókuszált. Az pedig folyamatosan fejlődött az idény során, és úgy vélem, egy nagyon erős kasztni áll rendelkezésünkre.”

„De addig az életben maradásról szól a történet, amíg nem sikerül újra előre kerülnünk, és el nem érkezik a mi időnk.”

horner

Horner hozzátette, egyáltalán nem gondolja úgy, hogy a 2015-ös idény katasztrófa lett volna a Red Bull számára, a csapat ugyanis összetartóan, és ami ennél is fontosabb, kiválóan dolgozott.

„A nehézségek néha összekovácsolják a csapatot, és most azt érzem, hogy ez a csapat sokkal jobban összetart, mint bármikor korábban. Szóval a csapat szempontjából nem gondolom azt, hogy a tavalyi egy rossz év volt.”

„Nagyon erősek voltunk a stratégiákban, a kerékcseréink pedig a legjobbak voltak a bokszutcában. A kasztni fejlesztését tekintve felülmúltunk másokat, az autónk lenyűgöző volt. A rendelkezésünkre álló három lehetőséget pedig kihasználtuk Monacóban, Magyarországon és Szingapúrban. A három alkalomból kétszer a dobogó második fokára állhattunk.”

„Ha megnézzük, csapatként hogyan teljesítettünk, azt gondolom, nagyon erős munkát végeztünk. De bizonyos dolgokat – melyek nem a mi felelősségi körünkbe tartoznak – nem tudunk kontrollálni. Csak azok miatt aggódhatunk, amiket irányítani is tudunk.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

2016-ban sokkal jobb eredményekre lehet képes a Williams Forma-1-es csapata, mint az elmúlt...

Hozzászólások

( komment)