Nem Vettel miatt sérült meg Hamilton váltója - F1VILÁG.HU

Nem Vettel miatt sérült meg Hamilton váltója

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull

Nem a Sebastian Vettellel való bakui ütközés miatt sérült meg Lewis Hamilton versenyautójának váltója – erősítette meg a Mercedes csapata.

Hamilton 5 rajthelyes büntetést kap majd az Osztrák Nagydíj időmérője után, autójában ugyanis ki kellett cserélni a váltóművet. A brit így a legjobb esetben is a 6. helyről startol majd vasárnap.

Hamilton és Vettel az Azeri Nagydíjon kétszer is összeütköztek – Vettel a biztonsági autó bentléte alatt először hátulról ütközött neki a Mercedesnek, majd utána szándékosan balról ráhúzta a kormányt.

Az első ütközésben Vettel első szárnya, valamint Hamilton autójának padlólemeze is megsérült.

A versenyt követően a Mercedesnél alapos vizsgálatnak vetették alá Hamilton autóját, és a hét elején kiderült, hogy a váltóval is gondok vannak – ezért elővigyázatosságból kicserélik azt a spielbergi versenyre.

A Mercedesnél mindazonáltal nem gondolják úgy, hogy a Vettellel történt ütközés következtében sérült meg Hamilton autójának váltója – ha ugyanis így lett volna, a problémát már a bakui versenyen felfedezték volna.

„Ezt teljes mértékben kizárhatjuk” – mondta a Mercedes szóvivője arra a kérdésre, hogy a Vettellel való ütközésnek köze lehet-e a meghibásodáshoz.

Az F1Világ ott van az Osztrák Nagydíjon is! Még több érdekességért látogassa meg Facebook-oldalunkat!

f1vilag

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!