Nem Vettel miatt sérült meg Hamilton váltója

Fotó: Red Bull
SPIELBERG,AUSTRIA,07.JUL.17 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, free practice. Image shows Lewis Hamilton (GBR/ Mercedes). Photo: GEPA pictures/ Christian Walgram - For editorial use only. Image is free of charge.

Nem a Sebastian Vettellel való bakui ütközés miatt sérült meg Lewis Hamilton versenyautójának váltója – erősítette meg a Mercedes csapata.

Hamilton 5 rajthelyes büntetést kap majd az Osztrák Nagydíj időmérője után, autójában ugyanis ki kellett cserélni a váltóművet. A brit így a legjobb esetben is a 6. helyről startol majd vasárnap.

Hamilton és Vettel az Azeri Nagydíjon kétszer is összeütköztek – Vettel a biztonsági autó bentléte alatt először hátulról ütközött neki a Mercedesnek, majd utána szándékosan balról ráhúzta a kormányt.

Az első ütközésben Vettel első szárnya, valamint Hamilton autójának padlólemeze is megsérült.

A versenyt követően a Mercedesnél alapos vizsgálatnak vetették alá Hamilton autóját, és a hét elején kiderült, hogy a váltóval is gondok vannak – ezért elővigyázatosságból kicserélik azt a spielbergi versenyre.

A Mercedesnél mindazonáltal nem gondolják úgy, hogy a Vettellel történt ütközés következtében sérült meg Hamilton autójának váltója – ha ugyanis így lett volna, a problémát már a bakui versenyen felfedezték volna.

„Ezt teljes mértékben kizárhatjuk” – mondta a Mercedes szóvivője arra a kérdésre, hogy a Vettellel való ütközésnek köze lehet-e a meghibásodáshoz.

Az F1Világ ott van az Osztrák Nagydíjon is! Még több érdekességért látogassa meg Facebook-oldalunkat!

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Hírlevél