Hírek

Nem volt jó napja, de Verstappen így is elégedett a Red Bull autójával

Fotó: Red Bull Racing

Nem alakult túl jól az eheti barcelonai teszt zárónapja Max Verstappen és a Red Bull csapata számára, az ifjú holland azonban azt mondja, eddig nagyon elégedett az RB14-es versenyautóval.

Verstappen a délelőtt nagy részét a garázsban töltötte műszaki problémák miatt, délután pedig a kavicságyban fejezte be a napot. A Red Bull versenyzője így mindössze 35 kört tudott megtenni.

A holland azt mondja, ezen a héten még nem a teljesítmény volt a cél, leginkább arra öszpontosítottak, hogy autójuk jól működjön.

„Ma egyetlen körrel sem a teljesítményt céloztuk meg, de amikor ilyenek a körülmények, tehát nem ideálisak, akkor a legjobb, ha arra összpontosítunk, hogy minden úgy működik, ahogy szeretnénk, és hogy az adatok egyeznek azzal, amit a szélcsatornában láttunk. Ma ezt tettük” – mondta Verstappen.

„Volt néhány kisebb problémánk a nap során, délután pedig kicsúsztam a kavicságyba. Próbáltam kitolatni, de beragadtam.”

Verstappen ennek ellenére azt mondja, elégedett az RB14-es versenygéppel, és reméli, jövő héten produktívabb munkát tudnak majd végezni a második előszezoni teszten.

„Eddig meglehetősen elégedett vagyok az autóval, és talán a második héten már többet meg tudunk mutatni abból, hogyan is állunk riválisainkkal szemben. Nagyon remélem, hogy naposabb hét vár ránk.”

Szólj hozzá!


Ezt olvastad már?
Ezt olvastad már?
120 kört tett meg a barcelonai teszt negyedik napján a Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel. Az olasz istálló az első…