Nem volt sima nap, de nem aggódik a Ferrari

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Nem ment simán az előszezon ötödik tesztnapja a Ferrari Forma-1-es csapata számára, a csapatnál azonban biztosak abban, sikerül bepótolniuk az elvesztegetett időt.

A Ferrari mindkét versenyzőjét autóba ültette kedden, Barcelonában, Charles Leclerc azonban délelőtt mindössze 29 kört tudott megtenni, miután a csapatnak ellenőriznie kellett az SF90-es versenygép hűtőrendszerét.

„Kevesebb kört tettünk meg délelőtt, mint terveztük, de meggyőződésem, hogy a következő napokban be tudjuk ezt pótolni” – mondta az ifjú monacói.

„A pálya körülményei kicsit eltérőek voltak az első teszten látottakhoz képest, szóval némi időbe telt, míg alkalmazkodtam ezekhez.”

Leclercet délután Sebastian Vettel váltotta, aki már eredményesebb munkát tudott végezni: 81 körig jutott, legjobb ideje 1 perc 17,925 másodperc lett.

„Mozgalmas délután volt, de jó volt visszanyerni a délelőtt elveszített köröket” – kommentálta a négyszeres világbajnok.

„Még próbáljuk megérteni az autót, kipróbálunk különféle beállításokat. Délután először próbáltuk ki a szuperlágy keveréket, hogy információkat gyűjtsünk róla. A következő pár nap fontos lesz számunkra.”

A Ferrarinál szerda délelőtt Vettel folytatja a munkát, délutánra átadja a volánt Leclerc-nek.

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

A Red Bull nem „gyanakszik” a Ferrari üzemanyagjára

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, nem igaz az, hogy „gyanakodva” tekint a Ferrari által használt üzemanyagra, ugyanakkor el kell ismerni, ez egy rendkívül fontos terület a fejlesztések szempontjából.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Friss hírek