Fotó: Williams F1
Hírek

Nemcsak fejlődni, hanem előrelépni is akar a Williams

Komoly előrelépést vár a 2018-as Forma-1-es idényben a Williams technikai igazgatója, Paddy Lowe.

A brit istálló csütörtökön, Londonban mutatta be új, FW41-es kódjelű versenyautóját a nagyközönségnek, mely már első blikkre is jelentősen eltér elődjétől.

A Williamsnél azt remélik, a teljesen új szemlélet mentén elkészült autóval beleszólhatnak a nagycsapatok küzdelmébe az előttünk álló szezonban.

„Arra törekszünk, hogy lépjünk egy nagyot előre, ne csak fejlődjünk” – mondta Paddy Lowe technikai igazgató.

„Több mint 2 másodperccel voltunk lassabbak 2017-ben az éllovasoknál, ezen pedig jelentősen szeretnénk csökkenteni. Szóval előre akarunk lépni.”

„Reméljük, hogy oda tudjuk tenni magunkat, de persze tudjuk, hogy hihetetlen versengés vár ránk. A három topcsapat helye nyilván biztos az élen. A Force India elképesztő munkát végzett tavaly, és legyőztek minket a bajnokság során.”

„És ott van még a McLaren is, mely idén már mást motort használ – ők is fenyegetést jelentenek. És a Renault is feljövőben van. Ez már eleve 6 csapat a 9-ből, akik ellen versenyeznünk kell. Szóval semmit sem veszünk biztosra.”

Lowe azt mondja, a gyárban kapott adatok biztatóak, de csak akkor nyugodhatnak meg, ha a pályán is hasonló előrelépést tapasztalnak.

„Elméletben elértük a céljainkat, de mindig a végsőkig nyomjuk. Hogy ezek a célok elég ambiciózusak-e ahhoz, hogy átmentsük a versenypályára, az majd kiderül.”

Szólj hozzá!