Newey is elmondta a véleményét a Halóról - F1VILÁG.HU

Newey is elmondta a véleményét a Halóról

HIRDETÉS
Fotó: Singapore GP

Kifejtette véleményét a 2018-ban már kötelezően használandó fejvédővel, a Halóval kapcsolatban a Forma-1 egyik legzseniálisabb mérnöke, Adrian Newey.

A Red Bull főtervezőjeként tevékenykedő szakember a minap egy interjúban elárulta, vegyesek az érzései a fejvédővel kapcsolatban, hiszen bár csúnya, mégis növeli a versenyzők biztonságát.

„Nem lehet elmenni szó nélkül amellett, hogy a Halo csúnya, máshogy ezt nem lehet kifejezni” – mondta Newey.

„Ugyanakkor be kell valljam, vegyesek az érzéseim az eszköz kapcsán. Mert úgy gondolom, hogy minden, ami biztonságosabbá tesz egy versenyautót, az jó dolog. Rettenetes, ha egy versenyző súlyosan megsérül, vagy meghal az autóban.”

„Pár éve ott voltam Justin Wilson temetésén. Szörnyű volt látni a fájdalmat a családja arcán. Ezért be kell vezetnünk a Halót, az azzal biztonságosabbá válnak a versenyautók.”

Newey azt mondja, biztos abban, hogy sokat fejlődik még a technológia, és találnak olyan biztonsági megoldásokat, melyek esztétikusak is lesznek.

„A mérnök énem azt mondja, hogy biztosan van egy jobb megoldás, mint ez a csúnya változat. Több kutatásra lesz még szükség. Egy zárt pilótafülke sokkal attraktívabb lenne, de azzal vége lenne a nyitott pilótafülkés versenyzésnek, ami sokak számára fontos. Ezt figyelembe kell venni, mint ahogy azt is, hogy a Forma-1-ben megjelenő változtatásokat a kisebb géposztályokban is be kell vezetni. Nem mondhatjuk, hogy egy Forma-4-ben versenyző pilóta élete kevesebbet ér. Ezért olyan megoldást kell alkalmaznunk, amely minden kategóriában alkalmazható.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!