Newey megvédte a Red Bull monacói taktikáját - F1VILÁG.HU

Newey megvédte a Red Bull monacói taktikáját

HIRDETÉS
Megvédte a Red Bull monacói taktikáját az osztrák istálló főtervezője, Adrian Newey.

Megvédte a Red Bull monacói taktikáját az osztrák istálló főtervezője, Adrian Newey.

Megvédte a Red Bull monacói taktikáját az osztrák istálló főtervezője, Adrian Newey.

A múlt vasárnapi verseny elején Max Verstappen és Daniel Ricciardo a mercedeses Valtteri Bottas mögött autózott, a csapat pedig először a holland pilótát hozta ki kerékcserére, Ricciardót pedig további 5 körig kint tartotta.

Végül úgy alakult, hogy az ausztrál taktikája bevált, és úgy Verstappen, mint Bottas elé tudott kerülni, és a 3. helyen fejezte be a futamot.

Verstappen természetesen dühös volt a történtek miatt, Newey azonban elárulta, a verseny előtt fogalmuk sem volt arról, melyik taktika lesz a nyerő.

„A verseny előtt megvitattuk, hogyha beragadunk Bottas mögé két autóval, akkor eltérő taktikákat alkalmazunk” – mondta a szakember a Motorsport.com-nak.

„A futam előtt természetesen nem volt világos, melyik stratégia lesz a hatásosabb. Az elévágásnál tényező volt a gumik felmelegítése az első körben, míg a további kint tartózkodás attól függött, milyen az alapvető tempónk.”

„Szoros volt. Az elévágás majdnem működött. Sajnos kicsit lassan sikerült Verstappen kerékcseréje. Nyilvánvaló, hogyha két, ennyire eltérő stratégiát alkalmazol, annak van a legjobb esélye az elévágásra, aki előrébb van.”

Verstappen frusztrációjával kapcsolatban Newey azt mondta: „A verseny előtt megvitattuk a dolgot, és teljesen őszintén elmondtuk mindkét pilótánknak, hogy nem tudjuk, melyik a jobb megoldás, és ezt mindketten elfogadták.”

„A szokásos dologról van szó. Ha a versenyző kiszáll az autóból, még nem látja át a dolgokat, az adrenalin pedig dolgozik benne.”

Hirdetés

„Jelenleg egyértelműen mi vagyunk a 3. legjobb csapat. Nyilvánvaló, hogy meg kell próbálnunk fejlődni, hogy jobbak legyünk, mint Monacóban. Úgy gondolom, az autónk meglehetősen jó tempót mutatott. Monaco egy speciális helyszín, de kétségkívül javítottunk az autón.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!