Verstappen vs. Ocon

Newey: Ricciardo biztosan rajtbüntetést kap Kanadában

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

Bár korábban arról szóltak a hírek, Daniel Ricciardo nem kap rajtbüntetést Kanadában a Monacói Nagydíjon felmerült motorgondok miatt, most mégis úgy tűnik, az ausztrál versenyzőt hátrébb sorolják a rajtrácson hétvégén.

Ricciardo megnyerte a monacói versenyt, habár már a futam első felében jelentős mértékben veszített autójának motorerejéből a kinetikus energia-visszanyerő rendszerrel (MGU-K) kapcsolatos problémák miatt.

A verseny után a Red Bull alapos vizsgálatba kezdett, és arról szóltak a hírek, az egység nem sérült meg, csupán annak beépítésével voltak gondok.

Adrian Newey, a Red Bull főtervezője viszont a minap úgy nyilatkozott, elkerülhetetlen lesz Ricciardo számára a rajtbüntetés Kanadában.

„Kétségkívül kap néhány büntetést Montrealban. Arról még nem hallottunk, hogy mennyit” – mondta a szakember.

Ricciardo a szezon eddig eltelt részében már két MGU-K-t használt fel, egy harmadik beépítése pedig automatikusan 10 rajthelyes büntetést von maga után.

Newey cáfolta a híreket, miszerint a Monacóban sérült komponens menthető.

„Kétlem, figyelembe véve, hogy lángra kapott és kiégett, elszenesedett. Szóval nagyon meglepődnék.”

Ricciardo már az energiatárolóból és a vezérlőelektronikából is felhasználta a megengedett mennyiséget – ha ezekből is új kell, újabb 5 rajthelyes büntetés vár Ricciardóra.

„Az egyik kérdés, hogy az akkumulátor sérült-e Monacóban, vagy sem. Amíg ezt mondja meg nekünk a Renault, addig nem tudjuk pontosan, mivel is állunk szemben.”

A Red Bull motorpartnere, a Renault egyébként egy továbbfejlesztett erőforrással érkezik majd Montrealba, Newey szerint azonban ez nem lesz komoly előrelépés.

„Körülbelül 1 százalékkal több motorerőt jelent, ami 1 tizedmásodperc. Szóval ér valamit, de nem nagy áttörés.”

 

Kapcsolódó cikkek

Horner: Időt kell adnunk Gaslynak

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke védelmébe vette Pierre Gaslyt, a csapat új versenyzőjét, akinek nem sikerült a pontszerzés az F1-es Ausztrál Nagydíjon

Friss hírek