Newey sajnálja, hogy nem dolgozhatott együtt ezekkel a versenyzőkkel

Fotó: Red Bull Racing
MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 20: Adrian Newey, the Chief Technical Officer of Red Bull Racing on the grid during the Australian Formula One Grand Prix at Albert Park on March 20, 2016 in Melbourne, Australia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Bár három Forma-1-es istállónak is világbajnok autót tervezett, Adrian Newey elárulta, van némi hiányérzete, mert nem volt lehetősége dolgozni a sportág néhány legnagyobb versenyzőjével.

Newey nemrég megjelent életrajzi könyve kapcsán nyilatkozott a Sky Sports F1 televíziónak, melyben elárulta, jó lett volna együtt dolgozni Michael Schumacherrel, Lewis Hamiltonnal, vagy éppen Fernando Alonsóval.

„Az egyikük kétségkívül Michael Schumacher lett volna” – mondta a szakember arra a kérdésre, hogy kik azok, akikkel szívesen dolgozott volna együtt F1-es pályafutása során.

„Nyilvánvalóan nagyszerű versenyző, szuper sportoló, de mindig ellenfél volt. Kár, hogy a versenypályán bizonyos esetekben túlságosan elragadtatta magát, de szerintem csak az ösztönei miatt ment túl messzire.”

„Aztán ott van Fernando Alonso. Pár alkalommal közel kerültem ahhoz, hogy vele dolgozzak. Szintén nagyszerű versenyző. Sok-sok éve nyerte már azt a két világbajnoki címet – a 2007-es év végén ki gondolta volna ezt?”

„És persze Lewis Hamilton. Első bajnoki évei kissé hullámzóak voltak, de az a szezon, amit 2017-ben összerakott, véleményem szerint a legjobbja volt, mert nagyon erős évet produkált.”

„Nem voltak gyenge versenyei, mindig tudta, hogyan harcoljon, és mikor engedjen el egy pozíciót, hogy ne üssék ki.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!