Fotó: Red Bull Racing
Hírek

Newey sajnálja, hogy nem dolgozhatott együtt ezekkel a versenyzőkkel

Bár három Forma-1-es istállónak is világbajnok autót tervezett, Adrian Newey elárulta, van némi hiányérzete, mert nem volt lehetősége dolgozni a sportág néhány legnagyobb versenyzőjével.

Newey nemrég megjelent életrajzi könyve kapcsán nyilatkozott a Sky Sports F1 televíziónak, melyben elárulta, jó lett volna együtt dolgozni Michael Schumacherrel, Lewis Hamiltonnal, vagy éppen Fernando Alonsóval.

„Az egyikük kétségkívül Michael Schumacher lett volna” – mondta a szakember arra a kérdésre, hogy kik azok, akikkel szívesen dolgozott volna együtt F1-es pályafutása során.

„Nyilvánvalóan nagyszerű versenyző, szuper sportoló, de mindig ellenfél volt. Kár, hogy a versenypályán bizonyos esetekben túlságosan elragadtatta magát, de szerintem csak az ösztönei miatt ment túl messzire.”

„Aztán ott van Fernando Alonso. Pár alkalommal közel kerültem ahhoz, hogy vele dolgozzak. Szintén nagyszerű versenyző. Sok-sok éve nyerte már azt a két világbajnoki címet – a 2007-es év végén ki gondolta volna ezt?”

„És persze Lewis Hamilton. Első bajnoki évei kissé hullámzóak voltak, de az a szezon, amit 2017-ben összerakott, véleményem szerint a legjobbja volt, mert nagyon erős évet produkált.”

„Nem voltak gyenge versenyei, mindig tudta, hogyan harcoljon, és mikor engedjen el egy pozíciót, hogy ne üssék ki.”

Szólj hozzá!