Newey szerint nem jelent előnyt a késői bemutató - F1VILÁG.HU

Newey szerint nem jelent előnyt a késői bemutató

HIRDETÉS

A Red Bull Racing technikai vezetője, Adrian Newey szerint az RB5 késői bemutatója nem jelent konkrét előnyt számukra, ám az extra idő lehetőséget teremtett arra, hogy finomítsanak újszerű ötleteiken, és egy “agresszív” designnal kezdjék meg az idei évet.

A Red Bull Racing technikai vezetője, Adrian Newey szerint az RB5 késői bemutatója nem jelent konkrét előnyt számukra, ám az extra idő lehetőséget teremtett arra, hogy finomítsanak újszerű ötleteiken, és egy “agresszív” designnal kezdjék meg az idei évet.

Az energiaital-gyárosok három héttel ellenfeleik után, hétfőn reggel rántották le a leplet vadonatúj versenygépükről, amely már első ránézésre is több ponton eltér a korábban bemutatott járgányoktól.

Newey ugyan elmondta, hogy a késői bemutató valamelyest kompenzálta azt, hogy riválisaikkal ellentétben jóval kevesebb erőforrás állt a rendelkezésükre a felkészülés alatt, mindez nem jelent majd különösebb előnyt számukra.

“Hogy őszinte legyen, nem gondolom, hogy emiatt előnybe kerülhetnénk a szezon elején” – mondta a szakember. “Miközben természetesen tüzetesen kielemeztük a riválisaink autóiról készült fotókat, arra nem volt időnk, hogy lekopírozzuk ötleteiket, és kövessük irányvonalaikat, mert keményen dolgoztunk a saját elképzeléseinken.”

“Azonban nyilvánvalóan több időnk maradt a tervezésre, és a különböző dolgok kipróbálására, ezzel valamelyest kompenzálhattuk azt, hogy kisebb csapat vagyunk. Jóval kevesebb időt töltöttünk a szélcsatornában, mint más alakulatok, éppen ezért a rendelkezésünkre álló extra időben mindent megtettünk azért, hogy valamelyest kompenzáljuk erőforráshiányunkat.”

Newey azonban bízik abban, hogy új elgondolásai és ötletei meghozzák majd a várt eredményeket, és az RB5 sikeresen fog szerepelni az idei évben.

“Egy igen agresszív design” – mondta a sztártervező. “Egy olyan design, ami nagyban eltér a korábbiaktól, remélhetőleg a gondos és precíz mérnöki munka miatt. Olyan ötletek kerültek az autóba, melyekkel a teljesítmény javítása volt a célunk, nem pedig az, hogy az eddigiektől különbözőek legyenek. Ez az, ami vezérelt bennünket.”

Bár a vezetőség sokat vár az új modelltől, Newey mindenkit figyelmeztetett, ugyanis elmondása szerint az új szabályok életbe lépése miatt egyszerűen képtelenség előzetes jóslatokba bocsátkozni, így azt kéri, vakon senki ne várja tőle, hogy megismételje korábbi sikereit az idei évben.

“Szeretem a komoly szabályváltozásokat” – mondta. “Ez lehetőséget ad arra, hogy tiszta lappal indulj. Azonban azt nagyon nehéz lenne megmondani, hogy ez előnyt jelent-e majd a Red Bull számára, avagy sem. Erre csak a szezon első versenyei után kaphatunk pontos választ.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!