Newey további sikerekre vágyik a Red Bullnál - F1VILÁG.HU

Newey további sikerekre vágyik a Red Bullnál

HIRDETÉS

Nem akar távozni a Red Bulltól, a jövőben még több világbajnoki címet szeretne nyerni csapatával Adrian Newey.


Nem akar távozni a Red Bulltól, a jövőben még több világbajnoki címet szeretne nyerni csapatával Adrian Newey.

A szakember elárulta, olyannyira élvezi a munkát az energiaital-gyárosoknál, hogy meg sem fordul a fejében a távozás – pláne nem az, hogy más csapathoz szerződjön.

„Nagyon élvezetes volt a munka, miután a Jaguar hamvaiból feltámasztottuk ezt az istállót, és most ott tartunk, ahol” – mondta Newey az AUTOSPORT-nak.

„Annyi sikert értünk el az elmúlt években, nagyon élvezem a munkát kollégáimmal Milton Keynes-ben, és folyamatosan fejlődik a munkakapcsolatunk Christiannal [Horner] is.”

„Óriási menetelés volt. Jövőre nagy kihívás vár ránk a szabályok miatt, szóval jelenleg teljes mértékben erre koncentrálok.”

Newey kifejtette, nem szabad alábecsülniük a kihívásokat, hiszen nemcsak a motorok, de az autók is jelentősen megváltoznak jövőre.

„Óriási szabályváltozások jönnek jövőre. Az aerodinamika ugyan nem változik akkorát, mint 2009-ben, de még így is jelentősnek mondható. A motor viszont masszívan megváltozik, és egyáltalán nem világos, hogy lesz-e olyan motorgyártó, mely jelentős előnybe kerül a másik kettővel szemben.”

„A megbízhatóság nagy kérdés lesz a szezon elején, ha nem az egész idényben. Nagyon komplikált lesz installálni a motort az autóba, szóval nagyon sok változó van.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!