Megosztás:

Newey: Verstappen olyan, mint Mansell

Newey-nak tetszik az ifjú tehetség stílusa és hozzáállása.
Newey-nak tetszik az ifjú tehetség stílusa és hozzáállása. © Red Bull Racing

Max Verstappen vezetési stílusa nagyban hasonlít az 1992-es év Forma-1-es világbajnokáéra, Nigel Mansellére – ezt mondja a Red Bull főtervezője, Adrian Newey.

Verstappen lenyűgöző teljesítményt nyújtott a 2016-os szezonban, Christan Horner csapatfőnök szerint pedig brazíliai szereplésével olyan esőmenők közé emelte magát, mint Michael Schumacher vagy Ayrton Senna.

„Max egy igazán izgalmas újonc volt – nos, nem is újon, hiszen ha a szigorúan a tavalyi évet nézzük, az már második szezonja volt az F1-ben” – mondta Adrian Newey.

„De ahogy vezette az autót, az Nigel stílusára emlékeztetett engem. Ami igazán drámai volt Mansellel kapcsolatban, az az, hogy mindig tudni lehetett, hogy ő ül az autóban. Nagyon egyedi vezetési stílusa volt. Maxszel ugyanez a helyzet, és nagyon izgalmas a televízión keresztül is.”

Verstappent agresszív stílusa miatt többször kritizálták az elmúlt évben, a holland azonban kijelentette, nem áll szándékában változtatni stílusának.

Newey – aki főtervezője volt Mansell bajnoki autójának, a Williams FW14B-nek – azt mondja, a holland ebben is hasonlít a brit versenyzőre.

„Ez is nagyon emlékeztet Nigelre. ’Senki nem fog terrorizálni, teszem a saját dolgom, ha pedig nem tetszik, az a te problémád’.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Napra pontosan 9 évvel ezelőtt mutatta be 2008-as versenyautóját a nagyközönségnek a Forma-1-ből...

Hozzászólások

( komment)