Nincs akadálya a költségvetési limit bevezetésének - F1VILÁG.HU

Nincs akadálya a költségvetési limit bevezetésének

HIRDETÉS

A Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke, Max Mosley szerint minden szó nélkül bevezethető lenne a költségvetés maximalizálása az F1-ben, jóllehet sokan szkeptikusak azzal kapcsolatban, hogy miként lenne ellenőrizhető az új szabály betartása.

A Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke, Max Mosley szerint minden szó nélkül bevezethető lenne a költségvetés maximalizálása az F1-ben, jóllehet sokan szkeptikusak azzal kapcsolatban, hogy miként lenne ellenőrizhető az új szabály betartása.

Ahogy arról a múlt héten már beszámoltunk, a csapatok vezetői a hónap végén ismét összeülnek az FIA illetékeseivel, hogy átbeszéljék a részleteket, és kidolgozzanak egy olyan tervet, amely lehetővé teszi, hogy már a 2009-es idénytől bevezethessék a költségvetési korlátot a Forma-1-ben.

Bár sokan aggodalmukat fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy vajon miként lehet ellenőrizni a szabályok betartását, Mosley úgy érzi, jó irányba halad a sport, és a szövetségnek megvannak a saját módszerei arra, hogyan kényszerítse a résztvevőket az új szabályok betartására.

“Már hosszú ideje azt lehet érezni a nagyvállalatokkal kapcsolatban, hogy nem számít nekik a pénz, és nem érdekli őket, mennyit költenek” – mondta Mosley a Forma-1 hivatalos weboldalán leközölt interjújában.

“Most mindenki megérti, hogy ezentúl nekik is oda kell majd figyelniük a költségekre, és ez számukra is fontos. A legutóbbi megbeszélésen a csapatok támogatták az ötletet, és szinte mindenki mellette állt. Egyetérttettünk abban, hogy inkább a költségvetést kell korlátozni, nem pedig speciális szabályokat alkotni.”

“A költségvetés maximalizálásával csak a felhasználható pénzmennyiséget korlátozzuk, azt nem, hogy a pénzt mire költi a csapat. Ha az egyes területeken felhasználható pénzmennyiséget is korlátoznánk, akkor senki nem lenne elégedett, mert valakinek nagy szélcsatornája, valakinek pedig nagy számítógépe van, így nyilván másképpen költi a pénzt.”

“Azonban természetesen a legnagyobb probléma az, hogy miként érvényesítsük ezt a szabályt, hogyan ellenőrizzük annak betartását, és döntsünk a részletekről.”

“Biztos vagyok benne, hogy mindezt megoldjuk, bár az emberek továbbra is szkeptikusak, és azt gondolják, nem fogjuk tudni ellenőrizni, ki mennyit költ a szezonban. Én erre csak annyit tudok mondani, hogy vannak terveink, amiket a következő megbeszéléseken ki is fogunk tárgyalni” – tette hozzá Mosley, aki tisztában van azzal, hogy borzalmasan nehéz lesz beállítani a költségvetési limitet.

Az FIA elnöke szerint a középmezőnyhöz kell igazodni, meg kell nézni, mennyi pénzből lehet profitot termelni, és az összes csapattal közösen kell kitalálni, mennyi is legyen pontosan az elkölthető összeg.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!