Nincs egyezség a Concorde Egyezményről

Akár még hetekig is elhúzódhatnak az új Concorde Egyezményről szóló tárgyalások a Forma-1 csapatai, a Nemzetközi Automobil Szövetség, valamint Bernie Ecclestone között.


Akár még hetekig is elhúzódhatnak az új Concorde Egyezményről szóló tárgyalások a Forma-1 csapatai, a Nemzetközi Automobil Szövetség, valamint Bernie Ecclestone között.

A sportot irányító testület korábban úgy nyilatkozott, reméli, október végéig sikerül egyezségre jutni minden kérdésben, ám úgy tűnik, ez mégsem valósul meg.

A csapatok, az FIA, illetve a kereskedelmi jogokat birtokló Ecclestone eredetileg kedden találkozott volna Párizsban, ám az ülést már hétfőn megtartották – érdemi döntés mégsem született, bár a szövetség által kiadott közlemény előrelépésekről számol be.

Az egyeztetésen olyan kérdésekről volt szó, mint a tervek szerint megemelkedő nevezési díjak, a költségvetési plafon bevezetése, vagy a Forma-1 új irányítási struktúrája.

„Egy újabb fontos lépést sikerült megtenni a legutóbbi ülésen a Forma-1 jövőjének biztosításának kérdésében, a végleges megállapodás a csapatok, az FIA, illetve a kereskedelmi jogok birtokosa között pedig a következő hetekben várható” – áll az FIA közleményében.

Az FIA és Ecclestone között a tárgyalások hetekre elakadtak, a sportot irányító testület ugyanis nemcsak meg akarja tartani az irányítást az F1 felett, de extra bevételre is szeretne szert tenni.

A Financial Timesnak nyilatkozva Jean Todt, a szövetség elnöke elmondta: „Az FIA egy nonprofit szervezet, de ezzel együtt működtetnünk kell. Biztosítanunk kell a sportág fejlődését, és törekednünk kell a közúti biztonságra is.”

„Nem lehetünk egy föderáció bármiféle bevétel nélkül. Szóval hogyan tudunk bevételre szert tenni?”

 

Kapcsolódó cikkek

Brawn: Küszöbön az új Concorde Egyezmény

A Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn szerint már csak formalitás a sportág kereskedelmi feltételeit magában foglaló új Concorde Egyezmény aláírása, miután a csapatok rendezték nézeteltéréseiket és

Ecclestone találkozóra hívta a csapatokat

A Forma-1 vezetői megbeszélésre hívták a csapatokat, hogy átbeszéljék és véglegesítsék a jövőbeni szabályokat, és egyszer s mindenkorra aláírható formába öntsék az új Concorde Egyezményt.

A McLaren szerint hiba volna kihagyni az FIA-t

Martin Whitmarsh, a McLaren csapatfőnöke szerint hiba volna kihagyni a Nemzetközi Automobil Szövetséget (FIA) az új Concorde Egyezményből – a szakember szerint olyan megállapodásnak kellene

Minden rendben lesz a Concorde Egyezménnyel

Habár a Mercedesszel nem mentek a legsimábban a dolgok, Bernie Ecclestone, a Formula-1 kereskedelmi jogait birtokló üzletember úgy gondolja, nem lesz probléma a jelenlegi Concorde

Friss hírek