Nincs garantálva a Red Bull jövője a Forma-1-ben - F1VILÁG.HU

Nincs garantálva a Red Bull jövője a Forma-1-ben

HIRDETÉS

A Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz szerint még egy Adrian Newey féle géniusz nem lesz elég ahhoz, hogy csapatát hosszú távon a Forma-1-ben tartsa.


A Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz szerint még egy Adrian Newey féle géniusz nem lesz elég ahhoz, hogy csapatát hosszú távon a Forma-1-ben tartsa.

A tavalyi év igencsak kemény volt az energiaital-gyárosok számára, akik jó ideig azt sem tudták, hogy milyen erőforrással állnak majd rajthoz az idei szezonban, mígnem végül hosszabbítottak a Renault-val.

Bár a francia beszállító fogadkozik, hogy idei motorja jobb lett, mint a tavalyi, amivel csak szenvedett a Red Bull, Mateschitz elmondta, hogy hosszú távon egy jóval ütőképesebb egységre lesz szükségük, hogy életben tartsák F1-es csapatukat.

„Ha a motor szempontjából nem vagyunk versenyképesek, akkor távozni fogunk. Természetesen nem úgy akarjuk végigversenyezni az elkövetkezendő öt évet, hogy az ötödik helyért harcolunk” –mondta az üzletember a Speedweek magazinnak.

Arra a kérdésre, hogy miként látja csapata esélyeit az idei évben, Mateschitz így felelt: „A harmadik helyen akarunk lenni a gyári csapatok mögött. A Mercedes és a Ferrari fiókcsapatait azonban le szeretnénk győzni, ez a célunk az idei évre.”

„A Renault Sport új gárdája profi, elkötelezett és motivált, autónk pedig a valaha épített legjobbunk. A teljesítménye kiváló, röviden: egy újabb mestermunka Adriantól és csapatától.”

Ami pedig a Forma-1 jelenlegi helyzetét illeti, az üzletember úgy gondolja, hogy nem a királykategória ura, Bernie Ecclestone a hibás a jelenlegi állapotért, sokkal inkább a motorgyártók, akik kontroll nélkül diktálhatnak.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!