Nincs még vége: Újabb technikai direktívát kaptak az F1-es csapatok! - F1VILÁG.HU

Nincs még vége: Újabb technikai direktívát kaptak az F1-es csapatok!

HIRDETÉS
Szerdán újabb technikai direktívát küldött a Forma-1 csapatainak a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) – a sportot irányító testület arra utasította a mezőny tagjait, versenyautóikat egy második áramlásmérő szenzorral is szereljék fel.
Sebastian Vettel Ferrari

A TD 39/19-es számú dokumentumot szerda reggel kapták meg a csapatok, miután a szövetség technikai szakemberei a Brazil Nagydíj után újabb ellenőrzésekbe kezdtek.

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, három versenyautó üzemanyagrendszerét ebből a célból le is foglalták: úgy tudni, az egyik Ferrariét, a Ferrari egyik partnercsapatáét, illetve egy nem Ferrari-motorokat használó versenyautóét.

Az FIA azt követően kezdett el újabb technikai direktívákat kiadni a csapatoknak, hogy még az Amerikai Nagydíj előtt a Red Bull Racing hivatalos állásfoglalást kért az üzemanyag-átfolyással kapcsolatos trükközéseket megelőzve. Az osztrákok szerint ugyanis a Ferrari motorelőnye ennek is köszönhető, gyanújuk szerint ugyanis az olaszok az adatgyűjtés egy-egy inervalluma között képesek megnövelni a benzinátfolyás mértékét.

Egyes feltételezések szerint elektromágneses terek létrehozásával képesek megnövelni az üzemanyag áramlását – noha a szabályok szerint annak mértéke nem haladhatja meg a 100 kg/órát.

Az újonnan kiküldött technikai direktívában az FIA arra kötelezi a csapatokat, hogy egy második áramlásmérő szenzorral is felszereljék a versenyautóikat.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!