Verstappen vs. Ocon

Nincs mitől tartani Bahreinben

Zayed Alzayani, a Forma-1 mezőnyét hétvégén vendégül látó Bahrain International Circuit vezérigazgatója az Autosport című szaklapnak adott exkluzív interjújában a minap elárulta, nincs mitől tartani a szigetországban, és minden adott ahhoz, hogy zavartalan versenyt bonyolítsanak le néhány nap múlva.


Zayed Alzayani, a Forma-1 mezőnyét hétvégén vendégül látó Bahrain International Circuit vezérigazgatója az Autosport című szaklapnak adott exkluzív interjújában a minap elárulta, nincs mitől tartani a szigetországban, és minden adott ahhoz, hogy zavartalan versenyt bonyolítsanak le néhány nap múlva.

Mint ismert, hosszas bizonytalanság után a múlt hétvégi Kínai Nagydíjat megelőzően eldőlt, a királykategória mezőnye két év után újra ellátogat majd Bahreinbe, miután a helyi hatóságok szerint az országban zajló zavargások nem veszélyeztetik a verseny lebonyolítását.

„Vannak néhányan, akik továbbra is szkeptikusak, de azt hiszem, ha megérkeznek, és látják, hogy állnak a dolgok, megváltozik a véleményük” – mondta a Bahreini Nagydíj helyszínéül szolgáló versenypálya főnöke, Zayed Alzayani.

„Nem olyan rég volt szerencsém beszélni Christian Hornerrel, az ő csapatának egyes tagjai már megérkeztek, múlt este elmentek vacsorázni, és minden rendben van. Bernie [Ecclestone] is megmondta, hogy minden rendben folyik.”

„Az összes csapathoz ellátogattam Kínában, és szerintem az emberek értékelték azokat a dolgokat, amiket tettünk. Folyamatosan tartottuk a kapcsolatot, és tájékoztattuk őket a helyzet alakulásáról.”

A szakember elárulta, nagyon bántja, hogy a Bahreini Nagydíj legfőbb ellenzői nem bíznak bennük, és elfelejtik, hogy a bizonytalan politikai helyzet és biztonsági kockázatok miatt az elmúlt évben pontosan ők voltak azok, akik lefújták a szezon első versenyét.

„Sokan elfelejtik, hogy a tavalyi évben is mi halasztottuk el a futamot. Nem kényszerítettek minket arra, hogy megtegyük, de mivel az országban más problémákat kellett megoldani, ezért így döntöttünk. Bahreint mindenki úgy ismeri, mint egy barátságos országot, ahol F1-es futamot rendeznek, ezért nem akartuk arra kényszeríteni az embereket tavaly, hogy ideutazzanak.”

„Szó volt ugyan a verseny utólagos pótlásáról, de végül beáldoztuk azt, mert hosszútávú partnerek vagyunk. Ami viszont az idei évet illeti: 100 %-ig biztosak vagyunk abban, hogy minden megfelelő a verseny megrendezéséhez. Tavaly is mi döntöttünk, idén is mi döntünk. Persze a kritikusok ezt elfelejtik, és csak azt harsogják, hogy a verseny törölve lett. Na de ki is törölte?”

Alzayani elismerte, továbbra is folynak a tüntetések a szigetországban, ám azok egyáltalán nem olyan drasztikusak, mint amilyennek a média lefesti, így nem kell attól tartani, hogy a Forma-1 csapatai, valamint a versenyre kilátogatók veszélybe kerülnének a hétvégén.

 

Kapcsolódó cikkek

Bahrein: Jó, hogy megtartottuk a versenyt

Jó döntés volt megrendezni a 2012. évi Forma-1-es világbajnoki sorozat negyedik versenyét, a Bahreini Nagydíjat – nyilatkozta a futamnak helyt adó Bahrain International Circuit vezetője,

Friss hírek