Nincs összefüggés Hamilton motorhibái között

Nincsen összefüggés Lewis Hamilton idei motorproblémái között – ezt mondta Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója. A szakember szerint nem dőlt még el a bajnokság.A világbajnoki címvédő az élről esett ki a múlt vasárnapi Maláj Nagydíjon, miután versenyautójának motorja egész egyszerűen megadta magát.

Nem ez volt az első eset idén, Hamiltont már a szezon első felében is számos motorhiba hátráltatta, így az angol jelenleg 23 pontos hátrányban van a világbajnoki tabellán csapattársával, Nico Rosberggel szemben.

Hamilton természetesen válaszokat követel a csapattól, Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke pedig a minap elárulta, a bajnokesélyes idei motorhibái nem kapcsolhatók össze.

„Érdekes a helyzet, mivel a legtöbb probléma nem hozható összefüggésbe egymással” – mondta a szakember a Motorsport.com című internetes lapnak.

„Különféle meghibásodások voltak, melyek vagy a hajtásláncban keletkeztek, vagy anyaghiba, összeillesztési problémák, tervezés, vagy anyagfáradás miatt következtek be. Nincsen kirajzolódó minta.”

Nincsen összefüggés Lewis Hamilton idei motorproblémái között – ezt mondta Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója.

Wolff megerősítette, Hamilton motorja akkor szállt el Malajziában, amikor a brit versenyző keményen nyomta, hogy növelje előnyét a Red Bull versenyzőivel szemben.

„Padlógázzal nyomta akkor. 23 másodperces előnyt kellett volna felépítenünk, hogy lehetőségünk legyen egy szabad kerékcserére.”

A szakember kifejtette, Hamilton műszaki hibája a legrosszabbkor jött, és ez az egész csapat számára nagyon frusztráló.

„Ez egy technikai sport, az ilyenek megtörténnek. Emlékszem 2014-re, amikor Nicónak az utolsó verseny rajtjánál voltak gondjai. Frusztráló, amikor a legrosszabbkor történik, és Lewist idén ebből a szempontból cserbenhagytuk. De nem gondolom, hogy ez beárnyékolja az idei bajnokságot. Az emberek nyilván szeretnék azt mondani, hogy Nico volt a szerencsésebb a megbízhatóságot tekintve, de nagyszerű versenyeket produkált – mint például Szingapúrban legutóbb.”

„Viszont a bajnokságnak még nincs vége, 5 verseny hátravan. Lewisnak sokat ártottak ezek a műszaki hibák, ez teljesen világos, de majd meglátjuk, hogy alakul. Harcoljanak meg a pályán egymással – remélhetőleg mindenféle műszaki gond nélkül. És aztán majd kiderül, hogy végződik a bajnokság.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Hírlevél