Nincs veszélyben a Kínai Nagydíj jövője - F1VILÁG.HU

Nincs veszélyben a Kínai Nagydíj jövője

HIRDETÉS

Bár korábban felreppent a hír, miszerint a Kínai Nagydíjnak helyet adó sanghaji pálya nem hosszabbítja meg 2010-ben lejáró szerződését, a verseny szervezői kijelentették: nincs veszélyben a futam jövője.

Bár korábban felreppent a hír, miszerint a Kínai Nagydíjnak helyet adó sanghaji pálya nem hosszabbítja meg 2010-ben lejáró szerződését, a verseny szervezői kijelentették: nincs veszélyben a futam jövője.

Kína 2004-ben csatlakozott a száguldó cirkusz világához, nem kevés pénzt ölt bele a projektbe, elég csak annyit megemlíteni, hogy a hipermodern létesítmény nem kevesebb, mint 365 millió dollárt vitt el.

Az első versenyt óriási figyelem kísérte, teltház fogadta a versenyzőket, ám azóta lankadt az érdeklődés, egyre kevesebb jegyet adtak el az elmúlt években.

Qiu Weichang, a Shanghai Administration of Sports elnökhelyettese az AFP hírügynökségnek adott múlt heti nyilatkozatában elmondta, nem kizárt, hogy a Kínai Nagydíj már nem lesz része a 2011-es Forma-1-es versenynaptárnak.

“Kiértékeljük a helyzetet. A következő évben már minden kérdésre választ tudunk majd adni, és döntésképesek leszünk” – mondta a szakember.

“Egy olyan helyzetet szeretnénk felállítani, melyben mindenki nyertesnek érezheti magát, mind mi, mind Bernie Ecclestone, mind pedig az F1 szervezői. Legalább azt szeretnénk, hogy egyenesbe jöjjünk.”

Azonban Leon Sun, a versenyt szervező cég vezérigazgatója nem tulajdonít különösebb jelentőséget Qiu nyilatkozatának, mert úgy gondolja, hogy kollégáját valószínűleg félreértették.

“Beszéltem Mr. Qiu-val, és soha nem mondott olyat, hogy a nagydíj elhagyja Kínát” – mondta Sun a Reutersnak.

“Véleményem szerint valami félreértés csúszhatott a fordításba. Azt mondhatom, hogy minden bizonnyal 2010 után is marad a futam. A Forma-1 még csak öt éve van itt. Nem egyszerű megszerezni a nézői bázist, ez egy hosszú távú folyamat.”

“Úgy gondoljuk, hogy a Forma-1 egy kiváló termék, egy fantasztikus esemény Sanghaj városának, így ami a mi cégünket illeti, továbbra is folytatni szeretnénk az esemény promótálását és építését.”

Hirdetés

“A kutatások azt mutatják, hogy egyre több rajongó van Kínában, így nem gondolom, hogy nemet kellene mondanunk a Forma-1-re.”

A pitpass.com információi szerint az idei verseny olyannyira sikertelen volt, hogy a pénteken és szombaton szinte teljesen üres lelátókat kisiskolás csoportokkal töltötték fel a vasárnapi versenyen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!