Nincs visszaút, jövőre már csak 3 motort használhatnak az F1-ben - F1VILÁG.HU

Nincs visszaút, jövőre már csak 3 motort használhatnak az F1-ben

HIRDETÉS
Fotó: Alfa Romeo Sauber

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt kijelentette, nincs mód arra, hogy változtassanak a szabályokon, így 2018-ban minden versenyző csupán 3 erőforrást használhat fel büntetlenül az idény során.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner többször próbált nyomást gyakorolni a sportot irányító testületre, hogy változtasson a jövő évi regulákon, véleménye szerint ugyanis a csapatok már idén is megszenvedtek azzal, hogy versenyzőnként csak 4 erőforrást használhattak fel.

Mivel a csapatok nem döntöttek egyhangúlag a kérdésben, nem sok remény van a változtatásra.

Jean Todt azt mondja, természetesen ő sem örült annak, hogy idén rengeteg versenyző kapott rajtbüntetést a különféle komponensek cseréje miatt, ám ha a csapatok nem értenek egyet a kérdésben, nem tehetnek semmit.

„Ez olyasvalami, ami már el lett döntve. Néhányan még azon gondolkodnak, miért nincs egyetlen motor az egész bajnokságra? Semmi új nincs a dologban. Évekkel ezelőtt döntöttünk 2018-ról” – mondta az FIA elnöke.

„Volt néhány egyeztetésünk a csapatokkal, és a szabályalkotás úgy van kitalálva, hogy ahhoz, hogy eldöntsük, 4 motort használhatnak jövőre, 100 százalékos egyetértésre van szükség. De nincs 100 százalékos egyetértés. Szóval 2018-ban már csak 3 motort lehet használni.”

Todt azt mondja, a Forma-1-nek nem volt más választása, mint korlátozni a felhasználható erőforrások számát, a költségeket ugyanis lehetetlen volt kordában tartani, és a kiscsapatok nem élték volna túl az F1-ben.

„Nem gondolom, hogy könnyű megoldást találni. Ha nem csinálunk semmit, még többe kerül a motorok megvásárlása. Az FIA-nak nem okozna gondot arról dönteni, hogy mostantól nem lesz korlátozás a felhasználható motorok tekintetében, a csapatoknak viszont gondot okozna.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Nincs visszaút, jövőre már csak 3 motort használhatnak az F1-ben
Gumielőnyben lehet a Ferrari a szombati sprintfutamon
Sainz már most tudja, min akar változtatni az autón az időmérőre
Ötszörös pénzt fizet a fogadóiroda Norris sprintgyőzelmére! (x)
Ekkor lesz a kínai sprintfutam és időmérő szombaton

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!