Verstappen vs. Ocon

Női csapatfőnöke lesz a Saubernek

Rövid időn belül a Forma-1 első női csapatfőnökeként üdvözölhetjük a Sauber istállónál jelenleg ügyvezető igazgatóként tevékenykedő Monisha Kaltenbornt.


Rövid időn belül a Forma-1 első női csapatfőnökeként üdvözölhetjük a Sauber istállónál jelenleg ügyvezető igazgatóként tevékenykedő Monisha Kaltenbornt.

A 41 esztendős indiai szakember ugyanis várhatóan éveken belül átveszi majd a stafétabotot a hinwili gárda névadó tulajdonosától, Peter Saubertől – ezt maga a 68 éves csapatfőnök is megerősítette nemrégiben.

„Mindig mondtam, hogy 70 évesen nem fogok már ott ülni a bokszutca falánál, és minden kétséget kizáróan Monisha Kaltenborn lesz az utódom. Ez biztos” – nyilatkozta Sauber.

„Hogy mikor vált le, az még nincs eldöntve. Ő lesz az első női csapatfőnök a Forma-1-ben. 13 éve velünk van, és mindig vezető szerepet töltött be. Meggyőződésem, hogy nagyon jó munkát végez majd.”

Sauber egyébként egy időben már távol maradt a bokszutca falától, amikor a csapatot a BMW birtokolta, és az Mario Theissen irányítása mellett futott.

„Másodszor már nem fogok újra beleugrani a szakadékba” – folytatta Sauber nevetve, utalva mindezzel arra, hogy legközelebb már végleg lemond a csapatfőnöki pozícióról.

 

Kapcsolódó cikkek

A Sauber már a topcsapatokhoz méri magát

A 2019-es évadban már a középmezőny helyett a topcsapatokhoz méri magát a Sauber Forma-1-es csapata, az elmúlt idényben ugyanis minden istállónál nagyobb fejlődést sikerült elérniük – mondja Frederic Vasseur csapatfőnök.

A riválisok szerint nagyon oda kell figyelni a Sauberre

Az istálló riválisai szerint 2019-ben nagyon oda kell majd figyelni a Sauber Forma-1-es csapatára. A svájci alakulat tavaly hatalmas fejlődést produkált, idén pedig egyik versenyzője a korábbi világbajnok Kimi Räikkönen lesz.

Friss hírek