Női versenyzők után kutatnak az F1-es csapatvezetők - F1VILÁG.HU

Női versenyzők után kutatnak az F1-es csapatvezetők

HIRDETÉS

A Forma-1 tárt karokkal fogadná a futamgyőztes Danica Patrickot, ha bebizonyítaná, legalább olyan jó teljesítményre képes, mint a férfiak, jelentette ki néhány csapatvezető.

A Forma-1 tárt karokkal fogadná a futamgyőztes Danica Patrickot, ha bebizonyítaná, legalább olyan jó teljesítményre képes, mint a férfiak, jelentette ki néhány csapatvezető.

Az amerikai nemzetiségű Danica Patrick történelmet írt, ugyanis ő lett az első női versenyző, aki futamgyőzelmet aratott az Indy Racing League (IRL) bajnokságban.

“Úgy érzem, bizonyítást nyert, hogy egy a hihetetlenül tehetséges hölgy is eredményes lehet egy olyan sportban, amit a férfiak uralnak. Ez valamelyest felnyithatja az emberek szemét” – mondta a Toyota motorsport elnöke, John Howett a Török Nagydíjon.

A Forma-1-ben is voltak női versenyzők a múltban, de egyiküknek sem sikerült maradandót alkotnia, és soha nem ismerték el őket igazán a férfiak. A legsikeresebb az olasz Leila Lombardi volt, aki az 1975-ös Spanyol Nagydíjon fél pontot szerzett a March istálló színeiben.

A legutolsó alkalom, mikor női versenyző szeretett volna indulni versenyen, 1992-ben volt, mikor az ugyancsak olasz nemzetiségű Giovanna Amati egy Brabham volánja mögött végül nem tudta kvalifikálni magát a futamra.

“Úgy gondolom, hogy nagyon jó lenne egy női versenyző a Forma-1-be” – folytatta Howett. “Egy olyan személyt kell találnunk, aki képes lenne felvenni a versenyt a többiekkel. Mindannyian boldogok lennénk, ha megtalálnánk a megfelelő embert. Kiváló tehetségkutató programjaink vannak, de ezekben jelenleg csak férfiak vannak.”

A Honda csapatvezetője, Ross Brawn egyetértett a Toyota elnökével: “Mindannyian kíváncsiak vagyunk arra, hogy egy női versenyző mennyire tenné izgalmasabbá a Forma-1-et. A legfontosabb dolog az, hogy versenyképesek legyenek, ne csak azért ülhessenek a volán mögé, mert nők. Fantasztikus lenne, ha megtalálnánk az erre alkalmas személyt.”

Patrick hatalmas tehetség, ő volt az első női versenyző, aki legalább egy körig vezetett a híres Indy 500-as megmérettetésen, ahol a negyedik lett 2005-ben.

A Mercedes-Benz sportigazgatója, Norbert Haug szerint egy nő is lehet olyan jó versenyző, mint egy férfi.

“Talán más sportban ez nem lehetséges, de a motorsportban igenis van esélyük a nőknek, ahogy azt már az IRL-ben és a DTM-ben is láthattuk” – mondta a német szakember. “Bízom benne, hogy hamarosan ismét lesz női versenyző a Forma-1-ben.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!