Női versenyzőt igazolt a Sauber F1-es csapata - F1VILÁG.HU

Női versenyzőt igazolt a Sauber F1-es csapata

HIRDETÉS

Tatiana Calderón személyében női fejlesztőversenyzőt igazolt a 2017-es szezonra a Sauber Forma-1-es csapata.


Tatiana Calderón személyében női fejlesztőversenyzőt igazolt a 2017-es szezonra a Sauber Forma-1-es csapata.

A 23 esztendős kolumbiai hölgy 9 éves korában kezdett el versenyszerűen gokartozni, azóta pedig számos versenyszériában kipróbálta már magát.

2015-ben az összetettbeli második helyen zárta az MRF Challenge Formula 2000-es bajnokságot, a 2016-os idényben pedig a GP3-as sorozatban versenyezhetett.

Calderón idén is a GP3-ban folytatja a versenyzést – emellett pedig a Sauber F1-es csapatának fejlesztőversenyzője lesz.

A svájci kiscsapatnak köszönhetően a kolumbiai hölgy egy igazán kiterjedt, fiatal versenyzők számára kitalált programot teljesíthet: rengeteget dolgozhat majd a szimulátorban, és néhány versenyhétvégén is ott lehet majd a Sauberrel, ahol részt vehet a különféle meetingeken.

„Nagy örömömre szolgál, hogy egy ilyen komoly gyökerekkel rendelkező Forma-1-es csapatnál dolgozhatok, és profitálhatok az istálló rengeteg tapasztalatából” – mondta Calderón.

„Alig várom, hogy együtt dolgozzak a csapattal, és annyit tanuljak, amennyit csak lehet. Egy lépéssel közelebb kerültem álmom megvalósításához – hogy versenyezzek is a Forma-1-ben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!