Norris egy rossz taktikai döntés áldozatává vált - F1VILÁG.HU

Norris egy rossz taktikai döntés áldozatává vált

HIRDETÉS
Lando Norris jó esélyekkel kezdett neki hazai versenyének, azonban a biztonsági autós fázis és egy rossz döntés keresztbe húzta a számításait.
Lando Norris, McLaren MCL34

A 8. helyről kezdhette meg a Brit Nagydíjat a McLaren újonca, aki kiválóan rajtolt, és hamar a legjobb helyen állt a három nagycsapat mögött.

Az Antonio Giovinazzi kicsúszása miatt beküldött biztonsági autós fázisnál azonban rossz döntést hoztak a McLarennél, ezzel pedig Norris esélyei is elszálltak a jó eredmény megszerzésére.

„A stratégia miatt végeztem ilyen hátul. A biztonsági autós fázis alatt egyszerűen hoztunk egy rossz döntést, és ezután túl nagy volt a lemaradásunk, amit nem lehetett már behozni. Nem hibáztatok senkit, mert a döntés meghozásának pillanatában ezt előre nem lehetett tudni. Ettől függetlenül voltak pozitívumok is: a rajtom nagyon jól sikerült, Pierre [Gasly] mellett találtam magamat, kicsit össze is értünk, de ez nem volt befolyással a versenyemre. A tempónk viszont nem volt elég jó a Renault-khoz képest, tehát van még mit fejlődnünk” – összegezte a futamon történteket a brit.

Norris végül a 11. helyen látta meg a kockás zászlót, a tabellán pedig a 9. helyen áll 22 megszerzett ponttal.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!