Norris: Ennél nincs sokkal több a McLarenben

Fotó: McLaren
Fotó: McLaren
Lando Norris, a McLaren 19 éves F1-es versenyzője úgy érzi, még néhány tizedmásodpercet ki lehet préselni az autóból – többet azonban nem. Ugyanakkor bíznak benne, az Ausztrál Nagydíjra tovább javulnak.

Norris úgy érzi, már sokkal inkább felkészült az évadnyitó Ausztrál Nagydíjra, mint a tesztsorozat elején – ám nemcsak kellő tapasztalatot és rutint sikerült szereznie, de úgy érzi, az autóval kapcsolatban is sikerült előrelépéseket elérniük

A brit pilóta 84 kör megtétele után csütörtökön a 3. legjobb időt autózta Barcelonában, 8 tizedmásodperces hátrányban végzett Charles Leclerchez, a Ferrari pilótájához képest, aki a leggyorsabb volt. 

„Sikerült előrelépéseket tennünk az előző két naphoz képest” – mondta Norris. „A tegnap délelőtti körök előnyünkre váltak abban, hogy jobban megértsük az autót. A rövid etapokon kipróbáltunk néhány konfigurációt, ami plusz információt adott arról, hogy az autó hogyan reagál a különböző gumibeállításokra és üzemanyagszintekre.” 

Norris mindazonáltal úgy érzi, sokkal több egyelőre nincs az autóban: „Nincs benne egy másodpercnyi javulás – de tizedek még igen. Bennem mint versenyzőben is, és az autóban is” – folytatta. 

A McLaren fiatal pilótája elmondta, a leglágyabb gumikeverék sem jelent garanciát semmire, még jócskán ki kell tapasztaniuk a működését. 

„Nem úgy van, hogy a C5-tel egyszerűen több lesz a tapadásod. Van, ahol hirtelen kicsit alulkormányzott lesz, aztán túlkormányzott. Ez az egész a gumikeveréken múlik.”

A következő két hétben Norris a gyárban fogja tölteni az időt, hogy minden szempontból megfelelően felkészüljön Melbourne-re. 

„Néhány területen bőven vannak gyengeségeink. Ezeket már részint sikerült csökkentenünk, de nem mennék olyan messzire, hogy azt mondom, tökéletes. Néhány gyengeség gyengeség is maradt, de összességében jobb csomagra számítunk, mire elkezdődik a szezon.”

 

Kapcsolódó cikkek

Sainz úgy lett 14., hogy mindent kihozott a McLarenből

Kiábrándítóan szerepelt a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérőjén a McLaren csapata, pedig két hete, Bahreinben felcsillant a remény, hogy a wokingiaknak sikerül közelebb kerülniük az élmezőnyhöz.

Bemutatták Alonso Indy 500-as autóját

Bemutatta Fernando Alonso Indianapolis 500-ra készülő versenyautóját a McLaren – a spanyol versenyző májusban vesz részt másodszor a legendás versenyen.

A McLaren nem vár rendszeres csatákat a Red Bull-lal

Ígéretesen szerepelt a múlt hétvégi Bahreini Nagydíjon a McLaren Forma-1-es csapata, az istállónál azonban nem számítanak arra, hogy mostantól rendszeresen harcba szállhatnak majd a Red Bull Racinggel.

Friss hírek