Norris már idén legyőzné Sainzot

Fotó: McLaren
Fotó: McLaren
Már első Forma-1-es idényében szeretné legyőzni jóval rutinosabb csapattársát, Carlos Sainzot a McLaren ifjú titánja, Lando Norris.

Már első Forma-1-es idényében szeretné legyőzni jóval rutinosabb csapattársát, Carlos Sainzot a McLaren ifjú titánja, Lando Norris.

A brit tehetség nagy lehetőséget kapott, hiszen az idei évben az F1 egyik legpatinásabb csapatának színeiben debütálhat. A feladat persze nem kicsi, főleg, ha azt nézzük, hogy a McLaren milyen kiábrándító eredményeket ért el az elmúlt években.

Norris ráadásul egy rutinos csapattársat kap majd: Carlos Sainz a Renault-tól érkezik a wokingiakhoz.

„Minden versenyző le akarja győzni a csapattársát” – mondta a 19 esztendős Norris az Auto Hebdó című lapnak.

„Nyilván ős is ugyanerre törekszik majd. Egy ideális világban le fogom tudni győzni őt, vagy bárki mást minden versenyen – de ez nem valószínű. Tanulnom kell majd Carlostól és a többiektől.”

„Ez lesz az első évem, és lesznek dolgok, amikkel kapcsolatban nem érzem majd olyan kényelmes helyzetben magam.”

Norris korábban bajnok lett a Forma Renault-ban és a Forma-3-as Európa-bajnokságon is, tavaly viszont alulmaradt a Forma-2-ben George Russell-lel szemben.

„Bizonyos szempontból elég jó évem volt, mert legalább megtanultam, hogy nem nyerhetek mindig.”

 

Kapcsolódó cikkek

Sainz úgy lett 14., hogy mindent kihozott a McLarenből

Kiábrándítóan szerepelt a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérőjén a McLaren csapata, pedig két hete, Bahreinben felcsillant a remény, hogy a wokingiaknak sikerül közelebb kerülniük az élmezőnyhöz.

Bemutatták Alonso Indy 500-as autóját

Bemutatta Fernando Alonso Indianapolis 500-ra készülő versenyautóját a McLaren – a spanyol versenyző májusban vesz részt másodszor a legendás versenyen.

A McLaren nem vár rendszeres csatákat a Red Bull-lal

Ígéretesen szerepelt a múlt hétvégi Bahreini Nagydíjon a McLaren Forma-1-es csapata, az istállónál azonban nem számítanak arra, hogy mostantól rendszeresen harcba szállhatnak majd a Red Bull Racinggel.

Friss hírek