Norris úgy érzi, cserben hagyta a McLarent

Fotó: McLaren
Lando Norris, McLaren MCL34
A McLaren újonc versenyzője, Lando Norris úgy érzi, cserben hagyott mindenkit csapatánál, miután a 8. helyről rajtolva nem sikerült számára a pontszerzés az Ausztrál Nagydíjon.

A brit tehetség parádésan szerepelt a melbourne-i időmérőn, szombaton, ám a versenyen a 12. helyre csúszott vissza, így nem jött össze számára a pontszerzés.

Norris egy hosszú első etappal próbálkozott, ami nem volt kifizetődő számára.

„Túl késő volt… Nyilvánvalóan pozíciókba került számomra [Daniil] Kvyattal és [Lance] Stroll-lal szemben, ami miatt végül nem jött össze a pontszerzés” – fogalmazott a McLaren versenyzője.

„Egy kicsit dühös vagyok, mert sokkal több potenciál volt bennünk. Az autónak megvolt a tempója ahhoz, hogy a top 10-ben végezzünk. Alapvetően cserben hagytam mindenkit, szóval meg kell bizonyosodnom arról, hogy ez nem fordul elő újra.”

„A lehetőség ott volt arra, hogy pontokat szerezzünk ma. Főleg, hogy [Daniel] Ricciardo és [Romain] Grosjean kiestek. Két erős srác, akik közül az egyik előttünk volt.”

Arra a kérdésre, hogy büszke-e első F1-es versenyére, Norris így felelt: „Magamra nem igazán vagyok. A csapatra viszont nagyon.”

„Nagyon jó autóm volt ma. Nem volt tökéletes, de alapvetően elég jó tempónk volt ahhoz, hogy a top 10-ben végezzünk. De hibáztam párszor, ami miatt kikerültem a pontzónából, ezért nem vagyok annyira elégedett, mint szombaton.”

„Persze jó, hogy túlvagyok életem első F1-es versenyén. Elég ideges voltam előtte, de a célbaérés után már nyugodtabb vagyok.”

Norris kifejtette, a rajt is egy olyan terület, amin mindenképpen javulnia kell a jövőben.

„A rajttól való elrugaszkodásom nem volt olyan rossz, de aztán a második szakaszában kipörögtek kicsit a kerekeim. Még így sem volt annyira rossz, csak egy kicsit rossz pozícióba kerültem az első és a hármas kanyarok előtt.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!