November közepén tárgyalják a McLaren fellebbezését - F1VILÁG.HU

November közepén tárgyalják a McLaren fellebbezését

HIRDETÉS

A Nemzetközi Fellebbviteli Bíróság november 15-én tárgyalja a McLaren fellebbezését, melyet a brazil sportfelügyelők döntése ellen nyújtott be még a szezonzárót követően.

A Nemzetközi Fellebbviteli Bíróság november 15-én tárgyalja a McLaren fellebbezését, melyet a brazil sportfelügyelők döntése ellen nyújtott be még a szezonzárót követően.

Annak ellenére, hogy a Brazil Nagydíj után kiderült, a Williams és a BMW autóiban a megengedettnél hidegebb volt az üzemanyag hőmérséklete a vasárnapi versenyen, a sportfelügyelők bizonyíték hiányában úgy döntöttek, egyik csapatot sem büntetik meg.

A McLaren brit versenyzője, Lewis Hamilton a Williams színeiben versenyző Nico Rosberg, és a BMW duója, Robert Kubica, illetve Nick Heidfeld mögött a hetedik helyen ért célba a hétvégi futamon. Ha pedig az említett három pilótát kizárnák a versenyből, Hamilton felugorhatna a negyedik helyre, mellyel bezsebelhetné az idei világbajnoki címet.

A Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke, Max Mosley azonban nem tulajdonít különösebb jelentőséget a McLaren fellebbezésének, ugyanis véleménye szerint nincs veszélyben Raikkönen vb-címe.

“Számunkra vége a bajnokságnak, az eredmény megszületett” – mondta Mosley mai nyilatkozatában. “Egy csapat viszont benyújtotta fellebbezését, de ez nem változtat semmin, nekik kell bizonyítaniuk, hogy jogosan kérdőjelezték meg a sportfelügyelők döntését.”

Mosley továbbá feltette a kérdést, volt-e joga a McLarennek fellebbezni a sportfelügyelők döntése ellen úgy, hogy nem kifogásolta a Brazil Nagydíj végeredményét.

“Feltehetjük magunknak a kérdést, volt-e joga a McLarennek fellebbezni az ügyben. Kifogásolhatták volna a végeredményt, de nem tették. Nyilvánvalóan ők nem mérték meg az üzemanyag hőmérsékletét. Azonban még, ha ki is zárják a Hamilton előtt célba érkezett versenyzőket, vajon az változtatni fog a helyezésén? Ezt a Fellebbviteli Bíróság dolga eldönteni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!