A Nürburgring újra F1-es versenyt rendezne - F1VILÁG.HU

A Nürburgring újra F1-es versenyt rendezne

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

2019-ben visszatérhet a Forma-1 a Nürburgringre, a versenypálya illetékesei ugyanis egyeztetéseket folytatnak a száguldó cirkusz vezetőjével, Chase Carey-vel.

A financiális problémák, illetve tulajdonosváltás okán a legendás versenypálya 2013 óta nem látta vendégül a királykategória mezőnyét, Mirco Markfort, a létesítmény tavalyelőtt kinevezett vezetője azonban már hivatalba lépésekor elkezdett kidolgozni egy tervet a Forma-1-es versenyrendezésre vonatkozóan.

A Forma-1 új tulajdonosa, a Liberty Media pedig elkötelezett a tradicionális helyszínek mellett: idén visszatér a Francia Nagydíj, Németország pedig a Hockenheimringen újra F1-es futamnak ad otthont.

A Nürburgring főnöke, Markfort a hírek szerint a tavalyi szezon utolsó versenyén, Abu Dhabiban találkozott Chase Carey-vel, az egyeztetések pedig azóta folytatódtak.

„Nagyra értékelnénk, ha 2019-ben a Forma-1 visszatérne a Nürburgringre” – mondta Markfort a Motorsport.com-nak nyilatkozva.

„Ez csak akkor lesz lehetséges, ha a komoly jelentőséggel bíró gazdasági feltételeket is számításba vesszük. Megerősíthetjük, hogy voltak egyeztetések a Forma-1 tulajdonosával, a Liberty Mediával.”

A Nürburgring eddig 40 Forma-1-es versenynek adott otthont, az elsőt még 1951-ben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!