Ő lehet a következő osztrák a Forma-1-ben? - F1VILÁG.HU

Ő lehet a következő osztrák a Forma-1-ben?

HIRDETÉS
Motorsports: DTM race Hockenheimring

A korábbi Forma-1-es versenyző, Gerhard Berger szerint a jelenleg a német túraautó-bajnokságban (DTM) versenyző Lucas Auer lehet a következő osztrák pilóta a királykategória mezőnyében.

Ausztriát utoljára Christian Klien képviselte az F1-ben – az osztrák versenyző utoljára 2010-ben, az Abu Dhabi Nagydíjon állt rajthoz a száguldó cirkuszban a HRT színeiben.

A 22 esztendős Lucas Auer jelenleg a DTM-ben versenyez a Mercedes színeiben, sőt, a hockenheimi idénynyitón aratott győzelmének köszönhetően jelenleg vezeti a bajnoki tabellát.

Az ifjú tehetség természetesen formaautókkal kezdte pályafutását, legfőbb célja pedig nem más, minthogy beverekedje magát a Forma-1-be.

A DTM új főnöke, a korábbi F1-es versenyző, Gerhard Berger úgy véli, honfitársának igazán jó esélyei vannak arra, hogy egy napon a száguldó cirkuszban versenyezzen.

„Itt az ideje annak, hogy ismét legyen egy osztrák F1-es csillag” – mondta Berger.

„És úgy gondolom, hogy már nem kell sokat várnunk. Ha „Luki” a szezon során következetesen csúcsteljesítményt nyújt a DTM-ben, akkor véleményem szerint megkapja az esélyt.”

Berger hozzátette, bár osztrák versenyző jelenleg nincs a Forma-1-ben, ausztriai érdekeltség annál inkább, ami szintén Auer malmára hajthatja a vizet.

„Ott van Niki Lauda, Toto Wolff, Helmut Marko, és a legfontosabb szponzorok, mint a Red Bull vagy a BWT.”

Hirdetés

Érdemes megemlíteni, hogy Auer jelenleg a DTM-ben a BWT által szponzorált Mercedesszel versenyez – mely vállalat az idei esztendőben a Force India fő támogatója lett az F1-ben.

Ausztria egyébként mindezidáig három futamgyőztes versenyzőt adott a Forma-1-ben: Gerhard Bergert, Niki Laudát és Jochen Rindtet – utóbbi két versenyző vb-címig jutott. Rajtuk kívül még 14 osztrák versenyző állt rajthoz a királykategóriában.

[su_box title=”Osztrák versenyzők az F1-ben” style=”glass” box_color=”#000000″]

BERGER Gerhard
BINDER Hans
BOISITZ Ewald
ERTL Harald
FRIESACHER Patrick
GARTNER Jo
KLIEN Christian
KOINIGG Helmuth
LAUDA Niki
MARKO Helmut
OPPITZHAUSER Karl
QUESTER Dieter
RATZENBERGER Roland
RINDT Jochen
STUPPACHER Otto
WENDLINGER Karl
WURZ Alexander

[/su_box]

 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!