Verstappen vs. Ocon

Ocon: 1 méter hiányzott ahhoz, hogy az élre álljak

Fotó: Force India
Fotó: Force India

Esteban Ocon azt mondja, még 1 méter kellett volna neki ahhoz a vasárnapi Belga Nagydíj elején, hogy az élre álljon a Force India versenyautójával.

A francia tehetség parádésan szerepelt a spái időmérő edzésen, és Lewis Hamilton, valamint Sebastian Vettel mögött megszerezte a 3. rajtkockát, miközben csapattársa, Sergio Perez 4. lett.

A versenyen aztán a hetekkel ezelőtt még csőd szélén álló, azóta viszont már tulajdonosváltáson átesett Force India autói támadásba lendültek: a Belga Nagydíj első körében mindketten próbálták megszorongatni Hamiltont és Vettelt, végül azonban nem jártak sikerrel.

Fotó: Force India

Ahogy a fenti fotón is látszik, Ocon a Kemmel-egyenes végén, a belső íven igyekezett elmenni a versenyben vezető kettős mellett – elmondása szerint 1 méter kellett volna még ahhoz, hogy átvegye a vezetést.

„Jól rajtoltam, az 1-es kanyarban belülre kerültem, Sebastian mellé” – mondta Ocon a Sky Sports F1 televíziónak.

„Ő aztán jobban gyorsított ki, én egy kicsit talán túlvállaltam magam. Hogy mi lett volna, ha átveszem a vezetést, nem tudom. Jól sikerült aztán az 1-es kanyar utáni szakasz, remek szélárnyékot kaptam – talán 1 méter hiányzott még.”

„Meg fogom nézni, mit tehettem volna másképp. De jó és fair küzdelem volt, remekül éreztem magam. Az nyilvánvaló volt, hogy mindannyian nem fogunk elférni ott. Korábban fékeztem, hogy biztonságosan elforduljunk, Sergio pedig tökéletes pozícióban volt.”

Perez és Ocon végül az 5. és 6. helyeken végeztek, miután Max Verstappen és Valtteri Bottas is eléjük került.

Ocon azt mondja, a végeredmény jól tükrözi azt, „milyen is a versenyautójuk jelenlegi tempója”.

 

Kapcsolódó cikkek

Bemutatták: Ilyen lesz a Racing Point F1-es autója

Torontóban, egy ünnepélyes prezentáció keretében mutatta be 2019-es Forma-1-es versenyautójának kinézetét a Racing Point F1 csapata. Az elmúlt években Force India néven ismertté vált istálló az előttünk álló szezonban a Sergio Perez – Lance Stroll kettőssel vág neki a világbajnoki küzdelmeknek.

Nem lesz Lola a Force Indiából

Szerette volna használni a Lola nevet a Forma-1-ben a Force India, ám végül Racing Point néven folytatja szereplését a csapat 2019-ben.

Friss hírek