Fotó: Force India
Hírek

Ocon a Mercedes tartalékosa lesz 2019-ben

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff megerősítette, Esteban Ocon a német istálló tartalékversenyzőjeként folytatja pályafutását 2019-ben.

A francia versenyzőnek távoznia kell a Force Indiától, miután helyére Lance Stroll érkezik azt követően, hogy a kanadai versenyző édesapja résztulajdonosa lett a csapatnak.

Bár a Mercedes mindent megtett azért, hogy helyet találjon Oconnak a mezőnyben – tárgyaltak a Renault-val, a McLarennel és a Williamsszel is –, a francia végül ülés nélkül marad a következő szezonra.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke pénteken, Abu Dhabiban megerősítette, Ocon a német istálló tartalékosa lesz jövőre.

„A tervek elég világosak. Nagyon közel marad a Mercedes csapatához. Ő lesz a tartalékversenyzőnk, a harmadik számú pilótánk” – mondta a szakember.

„Reméljük, hogy tesztelni is tud majd velünk, megnézzük, hogy mik a lehetőségek az előszezonban és év közben, de még nem tisztázott a dolog. Sok időt tölt majd a szimulátorban, hogy megbizonyosodjunk arról, készen áll.”

A Mercedesnél Valtteri Bottas szerződése 2019 végén jár le, így Ocon akár már 2020-ban Lewis Hamilton csapattársa lehet.

„Itt leszek az F1-es paddockban, és megpróbálok annyi kilométert megtenni F1-es autóval, amennyit csak lehet” – mondta Ocon.

„Én és a Mercedes nagyszerű lehetőségeket látunk arra, hogy visszatérjek 2020-ban, szóval remélhetőleg így lesz, és még erősebb lehetek, mint most.”

Szólj hozzá!