Ocon: Leclerc már 2019-ben vb-címért fog harcolni

Fotó: Force India
Fotó: Force India
Esteban Ocon szerint már 2019-ben a világbajnoki címért harcolhat a Ferrarival Charles Leclerc.

Esteban Ocon szerint már 2019-ben a világbajnoki címért harcolhat a Ferrarival Charles Leclerc.

A monacói tehetség Kimi Räikkönent váltja a maranellóiaknál, nemrég egy interjúban pedig arról beszélt, már 2019-ben szeretne versenyeket nyerni a csapattal.

Esteban Ocon szerint viszont a monacói ennél többre is képes lehet: már jövőre a vb-címért harcolhat.

„Azt gondolom, Charles biztosan a bajnoki címért harcol jövőre. Legalább engem nem ér meglepetésként!” – mondta a francia versenyző, aki szerint Leclerc az F1-es mezőny egyik leggyorsabb versenyzője.

„Nagyon jól ismerem őt. 2005-ben versenyeztünk először együtt minikartokkal, amikor 7-8 évesek voltunk. Az első és második helyen voltunk, én voltam belül, és az utolsó kör utolsó kanyarjában ütköztünk össze. Ő nem ért célba, én pedig a 6. vagy 7. helyen futottam be. Ez volt az első alkalom, hogy találkoztunk, és egész pályafutásunk során egymás ellen küzdöttünk.”

„Már az első naptól kezdve tudtam, hogy nagy tehetséggel van megáldva. Ő az egyik leggyorsabb a mezőnyben. Szerintem ezt jövőre biztosan megmutatja majd.”

Ocon idén a Force India színeiben versenyzett, jövőre azonban nem lesz ott a Forma-1-es mezőnyben. A francia mindazonáltal reméli, Leclerc, illetve honfitársa, a Red Bullhoz kerülő Pierre Gasly meggyőzi majd a többi csapatot arról, hogy érdemes fiatal versenyzőket szerződtetni.

„Szerintem látni fogjuk, hogy Pierre és Charles győzelmekért és dobogókért harcol majd. Talán a Forma-1 mentalitása egy kicsit megváltozik ezzel, és elhiszik végre, hogy a fiatalok is képesek jó munkát végezni. Ez segítheti majd az ifjú tehetségeket abban, hogy bekerüljenek az F1-be.”

 

Kapcsolódó cikkek

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

Friss hírek