Verstappen vs. Ocon

Ocon már tudja, jövőre nem lesz helye a Force Indiánál!

Fotó: Force India
Fotó: Force India

A Force India versenyzője, Esteban Ocon a Forma-1-es Belga Nagydíj időmérő edzése után gyakorlatilag megerősítette, 2019-ben már nem versenyezhet a silverstone-i istálló színeiben.

A francia versenyző parádés teljesítményt nyújtott a kvalifikáción, hiszen Lewis Hamilton és Sebastian Vettel mögött a 3. rajthelyet szerezte meg.

Mivel csapattársa, Sergio Perez 4. lett, a nemrég tulajdonosváltáson átesett Force Indiának eddig kiválóan alakul a spái hétvége.

A Force Indiát néhány hete még a csőd veszélye fenyegette, ám egy, a Lawrence Stroll érdekeltségébe tartozó konzorcium végül felvásárolta az istállót – jó esély van tehát arra, hogy a csapat egyik versenyzője jövőre Lance Stroll lesz.

Sőt, nemcsak esély van rá, hiszen Ocon a Sebastian Vettellel való beszélgetés közben kvázi megerősítette, 2019-ben nem marad a Force Indiánál.

Vettel: Mi van a jövő évvel? Még semmi?
Ocon: Semmi.
Vettel: Itt leszel a Force Indiánál? Nem?
Ocon: Nem, nem. Elvették az ülést.
Vettel: Tényleg? Ki?
Ocon: Kettőt találhatsz! Az, aki megvette a csapatot!
Vettel: Értem… És mi van a másik üléssel?
Ocon: Hát… a másik ülés [Sergio Perez] pénzt hoz.

Ocon aztán újságírói kérdésre elárulta, nem tudja még, mely csapatnál versenyezhet jövőre, mint ahogy azt sem, hogy lesz-e helye a Forma-1-ben.

„A jövőmről még nincs döntés” – fogalmazott a francia. „Nem tudom, hol fogok versenyezni jövőre, vagy mit fogok csinálni.”

„Az egyetlen dolog, amit tehetek, hogy jól teljesítek a pályán, teszem a dolgom, ahogy eddig, és igyekszem a legjobbat nyújtani.”

„Ha az ember erős teljesítményt nyújt a Forma-1-ben, a csapatok nem hagyhatnak figyelmen kívül. Én erre törekszem.”

 

Kapcsolódó cikkek

Bemutatták: Ilyen lesz a Racing Point F1-es autója

Torontóban, egy ünnepélyes prezentáció keretében mutatta be 2019-es Forma-1-es versenyautójának kinézetét a Racing Point F1 csapata. Az elmúlt években Force India néven ismertté vált istálló az előttünk álló szezonban a Sergio Perez – Lance Stroll kettőssel vág neki a világbajnoki küzdelmeknek.

Nem lesz Lola a Force Indiából

Szerette volna használni a Lola nevet a Forma-1-ben a Force India, ám végül Racing Point néven folytatja szereplését a csapat 2019-ben.

Friss hírek