Olasz sajtó: Leclerc 2 éves szerződést kötött a Ferrarival - F1VILÁG.HU

Olasz sajtó: Leclerc 2 éves szerződést kötött a Ferrarival

HIRDETÉS
Fotó: Alfa Romeo Sauber

Olasz sajtóértesülések szerint 2 éves szerződést írt alá a Ferrari Forma-1-es csapatával Charles Leclerc. A monacói tehetség Kimi Räikkönen helyét veszi át 2019-ben az olasz csapatnál.

Leclerc idén mutatkozott be a Forma-1-ben az Alfa Romeo Sauber színeiben, az elmúlt időszakban pedig pazar teljesítményt nyújtott: a legutóbbi öt versenyen négy alkalommal pontokat szerzett, a Ferrari elnöke, Sergio Marchionne pedig állítólag eldöntötte, Leclerc átveszi Räikkönen helyét 2019-től.

A Gazzetta dello Sport szerint Leclerc és a Ferrari között már a szerződés is megköttetett: a 20 esztendős versenyző 2 évre írt alá Maranellóba, jövőre pedig 2 millió eurós fizetést kap a csapattól, mely 2020-ra 3 millió euróra emelkedik majd.

Az olasz lap szerint a Ferrari augusztus végén, közvetlenül hazai versenye, az Olasz Nagydíj előtt jelentheti be 2019-es felállását.

Korábban egyébként pletykaként felmerült, hogy Leclerc már a Belga Nagydíjon beülhet a Ferrariba, ezt azonban az Alfa Romeo Sauber csapatfőnöke, Frederic Vasseur cáfolta.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!