Olyan jó a Honda, hogy a Toro Rosso új célokat tűzött ki maga elé - F1VILÁG.HU

Olyan jó a Honda, hogy a Toro Rosso új célokat tűzött ki maga elé

HIRDETÉS
Fotó: Scuderia Toro Rosso

Az eredményes tesztek után új célokkal, feltüzelve várja a két hét múlva esedékes Forma-1-es Ausztrál Nagydíjat a Toro Rosso csapata.

A faenzai istálló motorpartnert váltott az idei évre, mostantól kezdve már nem a Renault, hanem az elmúlt 3 évben küszködő Honda erőforrásait használja.

Csakhogy a japánok a télen látszólag komoly javulást értek el, és a Toro Rosso a Honda motorjaival a harmadik legszorgalmasabb csapat volt a barcelonai teszteken a Mercedes és a Ferrari után.

Az istálló ifjú versenyzője, Brendon Hartley azt mondja, olyannyira elégedettek a télen látottakkal, hogy most már a rendszeres pontszerzést tűzhetik ki célul az év elejére.

„Mindenki fel van tüzelve és pozitív. Az év elejétől kezdve építkezni szeretnénk. A Toro Rosso nagyon erős évkezdetet produkált tavalyhoz képest, és rengeteg minden változott ahhoz, hogy folyamatosan fejlődjünk az év során” – mondta az új-zélandi pilóta.

„Kezdetben azt gondoltuk, Melbourne kemény lesz, de ami azt illeti, a tesztnapok során felülmúltuk várakozásainkat, és kétségkívül harcolhatunk a pontokért.”

„A cél a pontszerzés kell, hogy legyen. Azt gondolom, a Haas, a Renault és a McLaren is erősnek tűnik. De azt hiszem, mi is ott vagyunk valahol.”

Arra a kérdésre, hogy a Honda meggyőző teljesítménye befoghatja-e a kritikusok száját, Hartley így felelt: „Azt gondolnám.”

„Amikor 1 hónapja elmentem a gyárba, mindenki nagyon optimista és pozitív volt a Hondával való partnerség kapcsán. Láttam, milyen keményen dolgozik mindenki, szóval nagy elvárásokkal érkeztem ide, és jól is teljesítettek! Repülőrajtot vett ez a partnerség.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!