Optimista a Red Bull a silverstone-i szereplés után - F1VILÁG.HU

Optimista a Red Bull a silverstone-i szereplés után

HIRDETÉS
A biztató silverstone-i szereplés után optimistán várja a hétvégi Német Nagydíjat a Red Bull Forma-1-es csapata.
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 14: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 leads Pierre Gasly of France driving the (10) Aston Martin Red Bull Racing RB15 during the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 14, 2019 in Northampton, England. (Photo by Charles Coates/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-1ZXUVU2KN2111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

Bár az osztrák istálló lecsúszott a dobogóról Nagy-Britanniában, a versenyen autói jó tempót mutattak, és kétségkívül gyorsabbak tudtak lenni a Ferrarinál.

Ez főleg azért biztató a Red Bull számára, mert a silverstone-i egy meglehetősen motorigényes pálya – jól látszik tehát, hogy a Honda egyre inkább felzárkózik a Mercedesre és a Ferrarira.

„Magabiztosan érkezünk Hockenheimbe a silverstone-i teljesítményünket látva” – mondta a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner.

„A monzai után a silverstone-i az egyik leginkább motorigényes pálya. Annyi ideig nyomják padlóig a gázt a versenyzők, mint egy teljes barcelonai kör. Szóval biztató a dolog számunkra, és kiváltképp egy olyan helyszínt tekintve, mint a hockenheimi, amely kevésbé motorigényes.”

Horner azt mondja, Silverstone-ban jól látható volt, hogy a Red Bull nem veszít sok időt az egyenesekben, a kanyarokban pedig tartja a Ferrari szintjét.

„Az, hogy ilyen közel tudtunk kerülni a Mercedeshez egy ilyen motorigényes pályán, és ilyen szorosan követni tudtuk a Ferrarikat a Maggotsban, a Beckettsben és a Copse-ban, általában egy igazán tisztességes autónak a jele.”

A Red Bullnak voltak egyébként kisebb újításai a közelmúltban, ám Horner azt mondja, ezekből nem tudták kihozni még a legtöbbet, hiszen az időmérőn a turbólaggal akadt problémájuk, a versenyen pedig a Ferrarival küzdöttek.

„Az elmúlt pár versenyen elkezdtük növelni az autó teljesítményét, és igazán jól is ment. De azt gondolom, határozottan van még bennünk potenciál. Az autó nagyon jól működött Silverstone-ban, a gyors- és lassú kanyarokban is versenyképesek voltunk. Max pedig a problémák ellenére ilyen közel tudott kerülni a pole-időhöz – enélkül talán még közelebb kerülhetett volna.”

„A versenyen sem láttuk a valós tempóját, mert a Ferrari mögé volt beragadva a futam 99 százalékában.”

Hirdetés

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Monzában vendégszerepel, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be az Olasz Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!