„Óriási dolog”, hogy a Ferrari legújabb motorját használhatja az Alfa Romeo Sauber - F1VILÁG.HU

„Óriási dolog”, hogy a Ferrari legújabb motorját használhatja az Alfa Romeo Sauber

HIRDETÉS
Fotó: Alfa Romeo Sauber

Hatalmas lépést jelent a Sauber Forma-1-es csapata számára az, hogy 2018-ban az Alfa Romeóval közösen vesz részt a világbajnokság küzdelmeiben.

A felek még decemberben léptek szövetségre egymással, így az olasz márka hosszú idő után újra visszatér a száguldó cirkuszba.

A megállapodás részeként a Sauber a Ferrari legújabb motorját használja majd, az istálló svéd versenyzője, Marcus Ericsson pedig biztos benne, sokkal jobb formában versenyezhetnek majd, mint az elmúlt években.

„Azt gondolom, óriási előnyt jelent az, hogy ugyanolyan motorunk lesz, mint a Cavallinónak (ágaskodó paripa)” – mondta Ericsson a Motorsport.com-nak.

„Nagyon bizakodó a csapat, szeretnénk jól szerepelni. Számítógépes grafikán már láthattam az autónkat, és gyönyörűnek tűnik. Fontos előrelépést tehetünk meg vele.”

„Az Alfa Romeóval való partnerség azt jelenti, hogy egy történelmi márka tér vissza az F1-be. Ez eggyel több ok arra, hogy higgyünk abban, a Ferrari maximális támogatást ad a fejlődésünkhöz. Szóval magabiztos vagyok.”

A Sauber 2017-ben az utolsó helyen zárta a konstruktőri bajnokságot, a csapat dolgát pedig nem könnyítette meg, hogy a Ferrari 2016-os motorjával kellett versenyezniük.

Ericcson úgy véli, 2018-ban a csapat legfőbb ellenfelei a Haas és a Toro Rosso lesznek.

„A Haas és a Toro Rosso ellen megyünk majd. Úgy gondolom, a következő szezon egyes versenyei igazán kiszámíthatatlanok lesznek. Jól alakulhat számunkra, és esetleg arra is lehet lehetőségünk, hogy a Renault-val és a Force Indiával csatázzunk. Viszont lesznek futamok, melyek problémásabbak lesznek számunkra, és jobban le leszünk maradva.”

Hirdetés

„A cél egyszerű: szeretnénk ott lenni a középmezőny csapatai között. De nyilvánvaló, hogy nagyon nyílt küzdelem lesz majd versenyről versenyre.”

„Én is szeretnék a lehető legjobb formában lenni, hogy megtaláljam azt az elégedettséget, ami hiányzott 2017-ben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!