Verstappen vs. Ocon

Óriási sokk: Rosberg bejelentette visszavonulását!

Nico Rosberg sokkoló bejelentést tett az FIA díjátadó gáláján Bécsben, ahol kijelentette, hogy miután megszerezte a bajnoki címet az idei évben, befejezi pályafutását a Forma-1-ben.


Nico Rosberg sokkoló bejelentést tett az FIA díjátadó gáláján Bécsben, ahol kijelentette, hogy miután megszerezte a bajnoki címet az idei évben, befejezi pályafutását a Forma-1-ben.

„Számomra egy ez különleges nap, hogy megkaphatom ma este a trófeát, azonban más ok miatt is: meg szeretném ragadni az alkalmat, hogy bejelentsem F1-es pályafutásom végét” – mondta Rosberg.

„Azóta, hogy hat éves koromban elkezdtem a versenyzést, egyetlen tiszta álmom volt. Méghozzá az, hogy megszerezzem a bajnoki címet a Forma-1-ben, ez járt végig a fejemben. Ezt most elértem, áldozatos munka árán, és a rajongóimnak köszönhetően ezt most elértem. Soha nem fogom elfelejteni.”

„Ezt a gyermekkori álmomat elértem, szóval nem kívánok újabb elkötelezettséget vállalni. Még egyszer nem szeretnék. Úgy döntöttem, hogy a szívem után megyek.”

„Úgy éreztem, meg kell tennem, be kell fejeznem, hogy más dolgokat csinálhassak, úgy érzem, hogy ez a megfelelő döntés számomra.”

„Izgatott vagyok, a feleségem is az. Nagyon köszönöm a támogatóimnak, akik az elmúlt években mellettem álltak.”

A 31 éves német versenyző a vasárnapi szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon szerezte meg pályafutása első és úgy tűnik, hogy egyetlen bajnoki címét a Forma-1-ben.

Rosberg döntése azt is jelenti egyben, hogy a Mercedesnél felszabadult egy versenyzői ülés Lewis Hamilton mellett 2017-re.

 

Kapcsolódó cikkek

Rosberg: Hamiltonnak is vannak gyenge pontjai

Nico Rosberg, a 2016-os év F1-es világbajnoka kíváncsi, hogy ki lesz idén Lewis Hamilton kihívója, és alig várja, hogy kiderüljön, mire lesz képes Charles Leclerc a Ferrari színeiben.

Hamilton egy erősebb Vettelre számít idén

Lewis Hamilton, a Mercedes világbajnoka újult energiával vág neki a 2019-es F1-es szezonnak, és reméli, hogy szoros csatákat vívhat a Ferrarival és a Red Bull-lal. 

Riportfilm: A bemutatás után pályán az új Mercedes

Bemutatta 2019-es Forma-1-es versenyautóját szerdán az elmúlt éveket végigdomináló Mercedes: a német istálló változatlan felállással, a Lewis Hamilton – Valtteri Bottas kettőssel vág neki az új bajnoki évadnak. Bemutatjuk az F1VILÁG.HU exkluzív riportfilmjét!

Friss hírek