Oroszország éjszakai versenyt rendezne

Brit lapértesülések szerint jövőre már éjszakai versenyt rendezne a Forma-1 mezőnyét idén elő ízben vendégül látó Oroszország.


Brit lapértesülések szerint jövőre már éjszakai versenyt rendezne a Forma-1 mezőnyét idén elő ízben vendégül látó Oroszország.

Az AUTOSPORT című angol szaklapnak nyilatkozva Richard Cregan, az Orosz Nagydíj tanácsadója elárulta, minden adott ahhoz, hogy 2015-ben már villanyfényes futamot tartsanak Szocsiban.

„Ez gyorsan megtörténhet – már jövőre. Az infrastruktúra adott a világítórendszerekhez, már ellenőrizték is ezeket” – mondta a szakember a minap.

„Csupán döntés kérdése az egész. Ha megnézzük, hogy például Bahreinben milyen gyorsan alkalmazták ezeket a rendszereket, akkor láthatjuk, hogy Szocsiban is lehet már jövőre.”

Cregan mindazonáltal hozzátette, az időzítést alaposan ki kell találniuk, hiszen Oroszországban a szürkület jóval tovább tart, mint például Abu Dhabiban.

„A naplementére oda kell figyelnünk. Itt teljesen más, mit mondjuk Szingapúrban, Abu Dhabiban, vagy Bahreinben – ezek az országok közel vannak az egyenlítőhöz, gyorsan kivilágosodik, vagy besötétedik, szóval rövid a szürkület. Szóval szeretnénk, ha szürkületben kezdődne a verseny, és teljesen sötétben érne véget.”

„De egyértelműen benne van a pakliban, már beszéltünk is róla egy kicsit. Egyszerűen csak meg kell vitatni jobban a dolgok, és akkor meg fog valósulni.”

Az AUTOSPORT szerint a Forma-1 teljhatalmú ura, Bernie Ecclestone is támogatja az ötletet.

Bár az Orosz Nagydíjat jövőre is októberi időpontra tervezik, Cregan elárulta, nyitott lenne arra, hogy a versenyt májusban tartsák meg.

„Volt némi egyeztetés arról, hogy májusban legyen a futam, hiszen itt sokan májusban töltik a szabadságukat. De látnunk kell, hogy alakul a versenynaptár. Persze tudjuk, mi egy új helyszín vagyunk, szóval alapvetően bárhová is tesznek minket, elfogadjuk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!