Örülnek a tankolás visszatérésének a versenyzők - F1VILÁG.HU

Örülnek a tankolás visszatérésének a versenyzők

HIRDETÉS

A Forma-1 Stratégiai Munkacsoportja múlt heti ülésén döntött úgy, 2017-ben ismét lehet majd tankolni a versenyek közben.


A Forma-1 Stratégiai Munkacsoportja múlt heti ülésén döntött úgy, 2017-ben ismét lehet majd tankolni a versenyek közben.

Az üzemanyag-utántöltést még évekkel ezelőtt tiltották be az F1-ben a biztonságra hivatkozva, 2017-ben azonban már ismét lehet tankolni az autókba a futamok során – ettől mindenki azt reméli, izgalmasabbá válnak majd a versenyek.

A Monacói Nagydíj helyszínén természetesen a versenyzők is elmondták véleményüket az újítással kapcsolatban, többségük örül is a tankolás újbóli engedélyezésének.

„Pár éve betiltottuk, most pedig visszahozzuk. Nem kell mindent megértenem, de versenyzőként az ember úgy látja, hogy minél gyorsabban mehet, annál jobb – márpedig így könnyebbek lesznek az autók, szóval nekem tetszik” – mondta a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel.

Daniel Ricciardo szintén örül a változásnak, ő is a gyorsabb tempó miatt.

„Ha az autók ezáltal gyorsabbak lesznek és jobb köridőkre leszünk képesek, és nem kell a GP2-esek tempójával haladnunk a versenyek elején, akkor remek!” – mondta lelkesen a Red Bull versenyzője.

Fernando Alonso a számos stratégiai lehetőséget emelte ki.

„Számos stratégiai variáció lesz lehetséges. Hasznos lesz, amikor eldönthetjük, hogy mennyi üzemanyaggal kezdhetjük meg a versenyeket” – mondta a spanyol.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!