Őrült versenyre számít a Williams - F1VILÁG.HU

Őrült versenyre számít a Williams

HIRDETÉS
2017 Chinese Grand Prix

Felipe Massa újra a hatodik helyre kvalifikálta magát, csapattársa, Lance Stroll pedig a tizedik pozíciót szerezte meg.

A Williams brazil pilótája a harmadik sorból rajtolhat a holnapi futamon, aki nagyon elégedett ezzel az eredménnyel.

„Igen, boldog vagyok. Határozottan jó volt ma a teljesítményünk. Ez volt a maximum, és nehéz volt megszerezni Hülkenberg pozícióját. A végén egy nagyon jó kört sikerült futnunk, és két szettet is meg tudtunk spórolni a Q3-ra, ami jó döntésnek bizonyult. Örülök az eredménynek, és nagyon elégedett vagyok az időmérővel is.” – mondta.

„Reggel a Red Bullok előtt voltunk, de valószínűleg, akkor nehezebb autóval voltak a pályán. Mindegy, ott vagyunk, harcolunk, és remélem, jó kis versenyünk lesz.”

Az előrejelzések szerint esni fog a holnapi futamon, de Massa úgy érzi, ez nem gátolja majd.

„Senki sem tudja, milyen is lesz holnap az időjárás, akár teljesen őrült is lehet. Mindenre fel kell készülni, ma egy hosszú etapot teljesítettem, ami elegendő ahhoz, hogy megértsük a dolgokat.”

A Williams másik pilótája, Lance Stroll szintén elégedett, hiszen bejutott a Q3-ba, bár jócskán elmaradt csapattársa idejétől. A pénteki időjárási viszonyok miatt piros zászló volt érvényben, ez azonban gátolta az újonc kanadait, akinek még nincs tapasztalata a sanghaji aszfalton.

„Nagyon jó kis nap volt. Az volt a cél, hogy a Q3-ba jussunk, és ez sikerült is. A tegnap nehéz volt, mert senki sem körözött, én pedig most először vagyok itt ezen a pályán.”

„Hullámzó volt a teljesítményem az időmérőn. A Q1-es első köröm még nem volt olyan jó, fel kellett tenni egy extra szettet, a Q2 viszont elég jól sikerült annak érdekében, hogy bejussak a Q3-ba. Volt pár hibám, jobb is lehetett volna a vége. Ami az erőviszonyokat illeti, szerintem a negyedik csapat vagyunk. De nagyon szoros a helyzet a Renault-val és a Force Indival, és a Haas is nagyon gyors volt Ausztráliában.” – tette hozzá.

Hirdetés

„A csapat számára ez egy nagyon jó nap volt, mindkét autó bejutott a Q3-ba. Várom a holnapot. Az első versenyem lehet esőben, és amúgy is még csak a második futamom lesz ez az F1-ben. Tegnap egyetlen kört mentem esőben. Hosszú és őrült futam lehet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!